
آجیل یکی از تنقلات خوشمزه و مفیدی می باشد، که مصرف آن برای حفظ سلامتی بسیار توصیه می شود، استفاده از این نوع تنقلات به عنوان میان وعده تاثیر بسیاری در سلامتی دارد و چربی های سلام و پروتئین مورد نیاز بدن را تامین می کند. اما در صورتی که نگهداری مناسب از آن ها به عمل نیاید، به دلیل بالا بودن چربی در آن به سرعت اکسید می شوند و یا کیفیت اصلی خود را از دست می دهند. بنابراین لازم است، روش نگهداری آجیل برای طولانی مدت را بدانیم.
در صورتی که بخواهید مقداری از آجیل ها را برای مدت طولانی نگهداری کنید، باید نکات مهم در این زمینه را خوبی بشناسید، تا بتوانید آجیل ها را با حفظ طعم و ارزش غذایی اولیه آن برای مدت دلخواه نگهداری کنید.
نگهداری آجیل
نگهداری از آجیل و مغزیجات، میوه های خشک و تخمه ها که در اصلاح خشکبار نام دارند، کار بسیار آسانی می باشد و با رعایت چند نکته می توانید، بدون هیچ دغدغه ای با روش مناسب برای مدت های طولانی از آن ها در خانه نگهداری کنید، بدون اینکه طعم آن ها دچار تغییر شود. هنگامی که بدانید، خوردن آجیل برای کودکان چه فایده هایی دارد، حتما در نگهداری آجیل دقت بیشتری می کنید، تا کودکان برای مدت بیشتری بتوانند، از آن ها استفاده کند.
پس از اعیاد و جشن ها همیشه مقداری از آجیل ها اضافه می مانند و برای نگهداری از آن ها ممکن است، با مشکل مواجه شوید، با دانستن این نکات علمی مهم می توانید، حتی برای هفته ها یا شاید چند سال به خوبی از آجیل ها در خانه نگهداری کنید.
خرید آجیل
برای نگهداری از انواع مغز ها در طولانی مدت لازم است، این میان وعده خوشمزه را با توجه به نکات ساده ای خریداری کنید و با مد نظر قرار دادن این نکات اقدام به خرید آجیل سالم کنید، تا بتوانید برای مدتی از آن در منزل نگهداری کنید. به همین جهت از خرید نخودچی، پسته و فندق هایی که سوراخ دارند، اجتناب کنید، زیرا آن ها دچار آفت زدگی شده اند.
برای اطمینان از سالم بودن مغز ها و نگهداری آجیل در طولانی مدت بهتر است، مغز ها را از فروشگاه های شناخته شده به شکل بسته بندی و دارای پروانه بهداشت تهیه کنید. از آنجایی که مغز تخمه با قرار گرفتن در معرض هوا بسیار زودتر از باقی مغز ها کیفیت اولیه خود را از دست می دهد، در صورت امکان آن را با دیگر اجزای آجیل مخلوط نکنید.
پسته هایی که پوسته خیلی بازی دارند و به اصطلاح خندان می باشند، خیلی مناسب نیستند، زیرا برای ایجاد این حالت پسته ها را ابتدا در آب جوش و بعد در آب سرد می ریزند، تا دچار شوک شده و پوسته آن ها باز شود، که این امر از کیفیت طبیعی پسته می کاهد و موجب نم کشیدن و فاسد شدن آن می شود.
پس از خرید آجیل برای از بین بردن آفاتی که در دمای اتاق رشد می کنند، بهتر تا دو روز ابتدایی در یخچال نگهداری شوند. دمای ۱۸ درجه سانتی گراد دمایی مناسب برای نگهداری از مغز ها در داخل فریزر می باشد و تمام آفات آجیل را از بین می برد، اما اگر آجیل را به شکل بسته بندی تهیه کرده اید، دیگر نیای به این کار نیست، زیرا پیش از بسته بندی استریل شده اند.
انتخاب ظرف مناسب
برای نگهداری آجیل باید ظرف مناسبی را انتخاب کنید، تا بتوانید طعم و کیفیت آن را برای زمانی بیشتری حفظ کنید، در صورتی که می خواهید، از آجیل در دمای اتاق نگهداری کنید، باید آجیل و خشکبار را درون ظرفی بریزید، که با هوا در تماس نباشد، استفاده از ظروف شیشه ای و پلاستیکی در دار بسیار مناسب تر از کیسه های پلاستیکی می باشد.
نگهداری از آجیل در درون پلاستیک های فریزر یا زیپ دار این ممکن است، باعث شود تا هوا به درون آن نفوذ کند و عطر و طعم آجیل را تحت تاثیر قرار دهد، البته استفاده از بسته بندی های وکیوم کمک می کند، تا هوای داخل کیسه خارج شود و از ورود هوا به داخل آن پیشگیری می شود و گزینه مناسبی برای این کار می باشد.
نور و دما
در صورتی که تمایل دارید. برای مدت دو تا چهار ماه از آجیل و خشکبار در دمای اتاق نگهداری کنید. یک محل تاریک و خنک را انتخاب کنید. زیرا در تماس بودن با نور خورشید باعث می شود. تا آجیل رطوبت خود را با سرعت بیشتری از دست بدهد. و احتمالا فاسد شود. طول عمر برخی از انواع آجیل و خشکبار در دمای اتاق محدود می باشد. از این رو بهتر است، طول عمر انواع آجیل را بدانید. و خوراکی هایی که طول عمر کوتاهی دارند، را زودتر مصرف کنید.
نگهداری در یخچال
برای محافظت از آجیل و خشکبار در برابر فاسد شدن می توانید. از آن ها در یخچال نگهداری کنید. استفاده از ظروف در دارد و پلاستیک های زیپ دار برای این کار گزینه های خوبی می باشند. در برخی مواقع میوه های خشکی چون انجیر قند تولید می کنند. که دارای طعم ترد و ظریفی است و با شستشو از بین می رود. در صورتی که برای طولانی مدت از آن در فضای گرم نگهداری شود. به طعم و بوی ترشیدگی تغییر پیدا می کند.
نگهداری در فریزر
نگهداری آجیل به شکل فریز کمک می کند، تا مدت زمان بیشتری بتوانید، از آن نگهداری کنید، برای فریز کردن خشکبار باید به یک نکته دقت داشت و آن هم بسته بندی در ظرف خشک و تمیز می باشد. به هیچ عنوان خشکبار را با نایلون در فریزر قرار ندهید. پس از قرار دادن آجیل در ظرف در دار می توانید، از آن در فریزر نگهداری کنید. بسته بندی خشکبار در پلاستیک فریزر باعث می شود، تا نایلون رطوبت را به شکل یخ روی خود جمع کند، که منجر به تغییر طعم در خشکبار می شود.
آجیل رنگ شده
آجیل رنگ شده، عوارض بسیاری برای مصرف کننده به همراه دارد. که باید از مصرف آن اجتناب کرد. برخی از فروشگاه ها و دست فروشان آجیل ها را از مدت ها قبل احتکار میکنند. و بعد از مدت های طولانی با استفاده از رنگ های غیر مجاز آجیل ها را درخشان و رنگ دار می کند. تا مشتریان برای خرید آن ها ترغیب شوند.
لازم به ذکر است، که این آجیل های کهنه پس از گذشت مدت کوتاهی به سرعت فاسد و خراب می شوند. همچنین رنگ های براق کننده سرطان زا می باشند. و منجر به آسیب کبد می شوند. با توجه به این نکات باید از تهیه آجیل های رنگ شده اجتناب کرد. آشنایی با تست سلامت کبد و نشانه های رایج اختلال کبدی این امکان را برای شما فراهم می کند. تا از سلامت کبد خود اطمینان حاصل کنید.
همچنین ببینید : به استقبال بهار برویم با چند ایده خلاقانه بستهبندی نوروزی
طول عمر انواع آجیل
با آگاهی از طول عمر انواع آجیل می توانید. روی بسته های آن ها تاریخ را قید کنید. تا به موقع به مصرف آنها اقدام کنید. و زمان نگهداری آجیل های مختلف را بدانید.
پسته: در دمای محیط سه ماه، در یخچال یک سال و در فریزر سه تا سال سالم می ماند.
فندق: فندق در دمای محیط چهار تا شش ماه، در یخچال یک سال و در فریزر نیز یک سال دوام می آورد.
بادام زمینی: در دمای محیط شش تا نه ماه در یخچال یک سال و در فریزر دو سال باقی می ماند.
گردو آمریکایی: در دمای محیط کمتر از شش ماه سالم می ماند و در یخچال به مدت یک سال، در فریزر دو سال.
گردو: در دمای محیط شش ماه، در یخچال یک سال و در فریزر یک تا دو سال.
چند نکته
برای نگهداری از آجیل بهتر است، این نکته ها را نیز در نظر داشته باشید، تا بتوانید برای مدت طولانی طعم و کیفیت آجیل و خشکبار را حفظ کنید و از فاسد شدن آنها پیشگیری کنید.
نگهداری از آجیل در ظرف های شیشه ای پیشنهاد می شود. زیرا احتمال دارد، مواد غذایی به ظرف های پلاستیکی واکنش نشان دهند. و زودتر از حد انتظار خراب شوند. برای ضدعفونی کردن آجیل می توانید. آنها را حرارت دهید. زیرا حرارت دادن بهترین روش برای این کار می باشد. آجیل های سالم و پوست نگرفته را می توان برای مدت بیشتری در خانه نگهداری کرد. همچنین ماندگاری آجیل های خام بیشتر از آجیل های بوداده و شور می باشد.
آجیل ها بو را به خود جذب می کنند. بنابراین برای نگهداری از آن ها مکانی را انتخاب کنید. که در کنار سایر مواد غذایی دارای بوهای غلیظ و زیاد نباشند. نور و گرما و رطوبت سه عاملی هستند. که در خراب شدن زودهنگام آجیل ها نقش دارند. پیش از نگهداری آجیل از خشک بودن آن ها اطمینان حاصل کنید. خشکبار پس از قرار گرفتن، در فضای باز مقداری مرطوب می شوند. و باید این رطوبت از بین برود تا کپک نزنند.
بر روی ظروف آجیل ها برچسب بزنید. تا تاریخ مصرف آنها مشخص باشد. چنانچه آجیل مورد نگهداری شما کهنه شده است. می توانید برای مدت ۱۰ دقیقه در فر با درجه ۳۵۰ قرار دهید. تا برشته شده و طعم آن ها باز گردد. البته این روش برای آجیل ترش کارساز نخواهد بود.
گردآوری توسط مجله آرادل
تنظیم و نگارش : مدیر
چند راهکار ساده برای نگهداری طولانی مدت آجیل و خشکبار
منبع