آشپزی و معرفی غذا

چای ماسالا : یک چای هندی لذیذ با طبع گرم و بسیار مقوی

چای ماسالا یک چایی هندی با طبع گرم و بسیار مقوی است. در این مقاله شما را با طرز تهیه چای ماسالای اصل به روش هندی ها و همچنین چای ماسالای رژیمی آشنا خواهیم کرد.

طرز تهیه چای ماسالا اصل هندی

نوشیدنی‌هایی که دارای خواص و طعم خوبی هستند، گاهی اوقات به دیگر فرهنگ‌ها نیز وارد می‌شوند. چای ماسالا یکی از نوشیدنی‌های پرطرفدار هندی است که تاریخچه‌ای بسیار قوی دارد و سابقه آن به بیش از ۵۰۰۰ سال پیش برمی‌گردد. سال‌ها پس از کشف چای سیاه در بریتانیا، صنعت چای در هندوستان پیشرفت کرد و ماسالا تولید شد. امروزه این چای در سراسر دنیا سرو می‌شود و خواص بسیار زیادی دارد. اگر به دنبال طرز تهیه چای ماسالا در کافی شاپ ها هستید، تا پایان این مطلب با ما همراه باشید.

طرز تهیه چای ماسالا به سه روش

طرز تهیه چای ماسالا به روش هندی

مواد لازم
چوب زنجبیل۱ فنجان
چوب دارچین۲ تکه متوسط
هل سبز۱ قاشق چایخوری
فلفل سیاه۱ قاشق چایخوری
میخک۱ قاشق چایخوری

همه مواد را درون تابه کمی تفت دهید تا رطوبت اضافی آن گرفته شود و سپس آنها را آسیاب کنید. (اگر چوب دارچین و زنجبیل ندارید، از پودر آن استفاده کنید)

این ترکیب چای ماسالای هندی اصیل بود؛ و حالا روش تهیه چای ماسالا:

  • به ازای هر نفر، یک فنجان شیر، ۱ قاشق چایخوری پودر چای ماسالا و ۱/۳ فنجان چای دم کشیده را درون قابلمه بریزید.
  • اجازه دهید مخلوط به دمای نزدیک جوش برسد.
  • سپس آن را از صافی رد کرده و درون فنجان های سرو بریزید.
  • سر فنجان را کمی خالی بگذارید و از فوم (کف) شیر که در فرنچ پرس تهیه کرده‌اید بریزید. (این قسمت سلیقه ای است.)
  • می‌توانید با کمی عسل یا به صورت ساده چای را میل کنید.
چای ماسالا
چای ماسالا اصل هندی

همانطور که گفتیم، چای ماسالا یک چای سنتی است که در هند سرو می‌شود. در تهیه این چای از چای سیاه، شیر و انواع ادویه‌ها استفاده می‌شود. اما بد نیست بدانید که این چای هندی در کشور‌های مختلف به روش‌های مختلف تهیه و سرو می‌شود و طعمی شیرین و تند دارد؛ در ادامه روش های دیگر آموزش داده شده است.

همچنین ببینید : چای یا قهوه : کافئین کدام بیشتر است؟

طرز تهیه چای ماسالا – روش دوم

مواد لازم (برای ۴ فنجان چای ماسالا)
میخک ۶ عدد
هل۷ عدد
چوب دارچین۲ عدد
 زنجبیل ۲ تکه
 پودر رازیانه۱ قاشق غذا‌خوری
دانه فلفل سیاه۲ عدد
 آب ولرم۲ پیمانه
شیر۲ پیمانه
چای سیاهدو قاشق چای خوری
عسل به میزان لازم

زمان لازم برای آماده کردن چای ۱۵ دقیقه


دستور تهیه:

  • کلیه‌ی ادویه‌ها را همراه با زنجبیل و آب داخل یک ظرف بریزید و روی شعله‌ی متوسط بگذارید تا بجوشد و نصف آب آن تبخیر شود. (سعی کنید از ادویه‌های تازه استفاده کنید تا عطر و طعم چای بهتر و بیشتر باشد).
  • شیر را در یک ظرف مجزا بریزید و روی حرارت بگذارید تا داغ شود، سپس عسل را به شیر اضافه کنید و هم بزنید تا حل شود.
  • پس از آن مخلوط شیر و عسل را به مخلوط آب و ادویه اضافه کنید.
  • چای سیاه خشک را اضافه کنید و آن را به مدت ۳ الی ۵ دقیقه روی حرارت ملایم بگذارید. (توجه شود که خیلی روی حرارت نماند زیرا حرارت زیاد موجب می‌شود که چای عطر و طعم خود را از دست بدهد)
  • پس از دم کشیدن آن را از صافی رد کنید و در فنجان بریزید و میل کنید. (می‌توانید با شکر یا نبات بنوشید)

نوش جان …

 

طرز تهیه چای ماسالا به سه روش

طرز تهیه چای ماسالا – روش سوم

مواد لازم (برای ۲ فنجان چای ماسالا)
هل سبز۱ قاشق چای خوری
پودر فلفل سیاه۱/۴ قاشق چای خوری
میخک۱/۲ قاشق چای خوری
دارچین۲ و ۱/۲ گرم
رازیانه۱/۴ قاشق چای خوری
جوزهندی۱/۲ قاشق چای خوری
بادیان ستاره‌ای۲ عدد
شیر۳/۴ پیمانه
آب۱ و ۱/۴ پیمانه
پودر ادویه ماسالا۱/۲ قاشق چای خوری
چای کیسه‌ای۱ عدد یا ۱ قاشق چای خوری چای سیاه
زنجبیل تازه خرد شده۱/۴ قاشق چای خوری
شکربه میزان لازم

زمان لازم برای آماده کردن چای ۱۵ دقیقه


طرز تهیه:

  • ادویه‌ها را آسیاب کنید و یه تفت کوچک بدهید تا بوی خامی آن‌ها از بین برود.
  • در یک ظرف آب بریزید و روی حرارت بگذارید تا به جوش آید، سپس پودر ماسالا، چای و زنجبیل را به آن اضافه کنید و صبر کنید تا دو سه دقیقه بجوشد.
  • شیر را به آن اضافه کنید و هم بزنید.
  • پس از دو الی سه دقیقه که جوشید چای ماسالا شما آماده است، آن را از صافی رد کنید، در فنجان بریزید و با شکر میل کنید.

طرز تهیه چای ماسالا به سه روش

طرز تهیه چای ماسالا بدون شیر و رژیمی

مواد لازم
زنجبیل تازه خرد شده ۱۰ سانتی متر
فلفل سیاه۲۰ دانه
گل میخک۵ عدد
هل سبز۵ عدد
چوب دارچین ۱ تکه
انسیون ستاره‌ای (بادیان ختایی)۱ عدد
آب۲/۵ لیوان
چای سیاه۲/۵ قاشق غذاخوری

 زمان لازم برای آماده کردن چای ۱۵ دقیقه


طرز تهیه چای ماسالا برای لاغری:

  • میخک، فلفل سیاه، دارچین، هل وانیسون ستاره‌ای را با هم مخلوط کنید و با حرارت کم به مدت ۲ دقیقه تفت دهید.
  • پس از اینکه عطر ادویه‌ها را حس کردید آن‌ها را از روی حرارت بردارید و کنار بگذارید تا خنک شود سپس مواد را آسیاب کنید تا به صورت پودر در آیند.
  • پودر حاصله را با زنجبیل و آب مخلوط کنید و روی حرارت بگذارید، به محض اینکه نیم جوش شد حرارت را کم کنید و در ظرف را بگذارید. (مراقب باشید که چای نجوشد، زیرا موجب از بین رفتن عطر آن و تلخ شدن آن می‌شود).
  • پس از ۱۵ دقیقه چای سیاه را به مخلوط اضافه کنید و ۵ دقیقه روی حرات کم بگذارید تا دم بکشد.
  • چای ماسالا شما آماده است، آن را از صافی رد کنید، در فنجان بریزید.‌

می‌توانید با کمی عسل چای را میل کنید … نوش جان

👩‍🍳 چند نکته:

  • اگر پودر آماده‌ی چای ماسالا را تهیه کرده‌اید، کافی است آن را با آب و شیر مخلوط کنید و روی حرارت بگذارید.
  • چای ماسالا بسیار برای سلامتی بسیار مفید است. خوب است که هرازگاهی این نوشیدنی را جایگزین دیگر نوشیدنی‌ها کنید تا از فواید آن بهره‌مند شوید. این چای رادیکال‌های آزاد بدن را از بین می‌برد و از سرطان، جوش صورت و بیماری‌های دیگر جلوگیری می‌کند. همچنین به بهبود گوارش، تقویت دستگاه ایمنی و کاهش التهاب بدن کمک قابل توجهی می‌کند.
  •  شواهدی وجود دارد که نشان می‌دهد مصرف این چای برای سلامت قلب مفید است. مطالعات انجام‌شده بر حیوانات نشان می‌دهد دارچین که یکی از ادویه‌های اصلی در تهیه این نوع چای است، می‌تواند تأثیر مثبتی بر کاهش فشارخون داشته باشد. برخی شواهد نشان می‌دهد دارچین تا بیش از ۳۰ درصد موجب کاهش سطح کلسترول خون، کلسترول LDL و تری‌گلیسیرید می‌شود.

سخن آخر

این چای سنتی که انواع بسیار مختلفی دارد برای سلامتی بدن نیز بسیار مفید است. امیدواریم حتما چای ماسالا را در خانه امتحان کنید و نتیجه را با ما در میان بگذارید؛ این چای عالی است!

 

گردآوری توسط مجله آرادل
تنظیم و نگارش : مدیر
چای ماسالا : یک چای هندی لذیذ با طبع گرم و بسیار مقوی
منبع

شاید بپسندید

دکمه بازگشت به بالا