
اگر روش باز کردن سریع یخ مرغ و گوشت را بلد باشید در مدت زمان کوتاهی میتوانید غذای دلخواهتان را آماده کنید. باز کردن سریع یخ مرغ و گوشت منجمد به روش صحیح برای حفظ سلامت و بافت گوشت و در نهایت سلامت شما بسیار مهم است. اما چگونه یخ گوشت و مرغ را سریع و بدون آسیب به بافت و سلامت گوشت آب کنیم؟ در این مقاله از مجله آرادل با ما همراه باشید تا روشهای مختلف و اصولی باز کردن سریع یخ مرغ و گوشت بدون آسیب دیدن را به شما آموزش بدهیم.
بهترین روشهای یخ زدایی گوشت و مرغ منجمد
باز کردن سریع یخ مرغ و گوشت به روشی مطمئن و بدون آسیب زدن به بافت و سلامت گوشت از ابتداییترین ترفندهایی است که باید یاد بگیرید تا بتوانید در کوتاهترین زمان ممکن غذای مورد نظرتان را آماده کنید. اما چگونه یخ گوشت و مرغ را سریع آب کنیم؟
روشهای مختلفی برای دیفراست یا یخزدایی از گوشت مرغ و گوشت قرمز وجود دارد. همچنین اگر یخ زدایی سریع مرغ با نمک یا یخ زدایی مرغ در توستر را بلد باشید دیگر نیازی نیست ساعتها برای دیفراست شدن یخ گوشت مرغ منتظر بمانید.
اگر میخواهید از عوارض مرغ یخ زده در امان بمانید و سوال شما هم این است که چگونه یخ مرغ و گوشت را سریع باز کنم؟ یا چگونه مرغ یخ زده را آب کنیم؟ همچنین اگر میخواهید بدانید باز شدن یخ گوشت چرخ کرده به چه روشی ایمن است و روش یخ زدایی از گوشت برزیلی منجمد چگونه است این مطلب را تا انتها بخوانید.
روش های باز کردن سریع یخ مرغ
چکار کنیم یخ مرغ زود آب بشه؟ ترفندهای مختلفی برای باز کردن یخ گوشت مرغ وجود دارد. هر چه دمایی که مرغ را در آن یخزدایی میکنید، بالاتر باشد، یخ هم زودتر باز میشود. استفاده از مایکروفر، سرخ کن بدون روغن (ایرفرایر)، توستر و آب گرم، روشهای سریع و ایمن باز کردن یخ مرغ هستند که هر کدام ترفندهای خاص خودشان را دارند.
البته یخ زدایی سریع مرغ با نمک از طریق پاشیدن مقداری نمک به مرغ هم تا حدودی میتواند به باز شدن یخ مرغ کمک کند. اما این روش یخ زدایی، اصلا توصیه نمیشود. چون کیفیت و طعم مرغ تغییر میکند و باکتریهای مرغ فعال میشوند.
از سوی دیگر، ذوب کردن یخ مرغ در آب سرد یکی از سالمترین روشها برای دیفراست کردن مرغ است. دلیلش هم این است که آب سرد باعث میشود باکتریهای مرغ فعال نشوند و خواص گوشت مرغ از بین نرود.
بیشتر بخوانید : با استانداردهای بسته بندی گوشت و روش های بسته بندی آن آشنا شوید!
ترفندهای باز کردن سریع یخ گوشت
بهترین روش برای باز کردن سریع یخ گوشت چیست و چه بایدها و نبایدهایی دارد؟ باز کردن سریع یخ گوشت هم درست مانند باز کردن یخ مرغ منجمد باید به روشی انجام شود که بافت و طعم گوشت تغییر نکند.
برای مثال «باز کردن یخ گوشت در آب» یکی از روشهای مناسب برای انجام این کار است. برای این منظور، ابتدا گوشت منجمد را در یک کیسه وکیوم یا زیپ کیپ قرار دهید. اگر از کیسه فریزر استفاده میکنید، تا جای ممکن مراقب باشید آب داخل کیسه نشود؛ چون قرارگیری گوشت در معرض آب موجب تغییر رنگ و بافت آن میشود. سپس، بسته را داخل یک کاسه با ابعاد مناسب بگذارید؛ بهطوریکه گوشت بتواند کاملا در آن غوطهور شود.
از سوی دیگر، باز کردن یخ گوشت در مایکروویو هم یک روش بسیار سریع و ساده است. کافی است دستگاه مایکروفر را روی حالت دیفراست (defrost) تنظیم کنید و بسته به وزن و اندازه بستهبندی گوشت، زمان لازم را به مایکروویو بدهید.
تفاوت تنظیمات دیفراست با حالت عادی مایکروویو این است که قدرت دستگاه را در پایینترین وضعیت ممکن قرار میدهد. به این ترتیب، احتمال تخریب بافت گوشت، پخته شدن برخی از بخشها و تغییر رنگ به حداقل میرسد.
برای باز کردن یخ گوشت فریزری و منجمد روشهای دیگری هم وجود دارد که احتمالا به کار شما میآیند.
سوالات متداول درباره باز کردن سریع یخ مرغ و گوشت
آیا استفاده از آب گرم روش خوبی برای باز کردن سریع یخ مرغ و گوشت است؟
این روش، برای زمانهایی است که فرصت و وقت کافی برای باز کردن یخ ندارید. اما باید به این نکته توجه کنید که به هیچوجه برای یخ زدایی از مرغ و گوشت از آب داغ استفاده نکنید. چون باعث پخته شدن بخشهای نازک گوشت میشود و کیفیت آن را پایین میآورد.
آب باید در حدی گرم باشد که انگشت را نسوزاند. همچنین تمام قسمتهای مرغ و گوشت باید در آب فرو برود. در ضمن، باید گوشت و مرغ یخزده را در یک کیسه فریزر یا پوشش غیر قابل نفوذ بگذارید و بعد در معرض آب ولرم قرار دهید.
سریعترین روش باز کردن یخ مرغ منجمد چیست؟
هر چه دمایی که مرغ را در آن یخزدایی میکنید، بالاتر باشد، یخ هم زودتر باز میشود. استفاده از مایکروفر، هواپز، توستر و آب ولرم، روشهای سریع و ایمن باز کردن یخ مرغ هستند.
آیا گوشت و مرغی که یخ آن باز شده است را میتوان دوباره فریز کرد؟
همه چیز بستگی به نحوه باز کردن یخ مرغ و گوشت دارد. اگر مرغ و گوشت را از قبل در یخچال گذاشتهاید تا یخ آن باز شود، تا زمانی که در یخچال یخش باز شده باشد، دوباره قابلیت فریز کردن دارد و میتوانید آن را دوباره به فریزر برگردانید. هرچند در این روش هم کمی از کیفیت مرغ و گوشت کاسته میشود.
اما اگر آن را در هواپز، مایکروویو و با دمای بالا باز کردهاید، باید بلافاصله بپزید. حتی ممکن است برخی از قسمتهای مرغ و گوشت در مایکروفر کمی پخته شوند. اما فعال شدن باکتریها در این روش، اجتنابناپذیر است که منجمد کردن دوباره باعث نابودی آنها نمیشود. بنابراین، لازم است هر چه زودتر مرغ و گوشت را بپزید.
روش باز کردن سریع یخ گوشت چرخ کرده چیست؟
با استفاده از روش یخ زدایی گوشت با محلول نمک و آب شما میتوانید گوشت چرخ کرده را به سریعترین شکل ممکن دیفراست کنید. البته، با کمک مایکروویو هم میتوانید این کار را انجام دهید.
گردآوری توسط مجله آرادل
تنظیم و نگارش : مدیر
روشهای اصولی باز کردن سریع یخ مرغ و گوشت بدون آسیب دیدن
منبع