آشپزی و معرفی غذا

خوشمزه‌ترین و محبوب‌ترین پیش غذایی فرانسوی : سوفله قارچ

سوفله پیش غذایی با ریشه فرانسوی است. در میان انواع سوفله، سوفله قارچ، سوفله قارچ و سیب زمینی، سوفله قارچ و بادمجان و همچنین ترکیب آن با مرغ و گوشت جزء خوشمزه‌ترین و محبوب‌ترین ها هستند.

انواع سوفله قارچ - طرز تهیه سوفله قارچ

سوفله قارچ، یک غذا یا پیش‌غذای فرانسوی است. ماده اصلی آن تخم‌مرغ است و درست شبیه کیک، پف می‌کند. این پیش‌غذای لذیذ، بسته به اینکه با چه موادی ترکیب شود، انواع متنوعی دارد. با مجله آرادل همراه باشید تا با هم دستور پخت ۵ مدل متنوع سوفله قارچ، مانند سوفله قارچ و سیب‌زمینی، سوفله قارچ و مرغ، سوفله قارچ و بادمجان و سوفله قارچ و گوشت را مرور کنیم.

سوفله‌ خوشمزه با قارچ
سوفله‌های خوشمزه با قارچ

طرز تهیه سوفله قارچ ساده

پایه درست کردن انواع سوفله، شبیه دستور زیر است، اما با توجه به مواد ترکیبی، طعم‌های متفاوتی را تجربه خواهید کرد. نکته مهم در پخت تمام سوفله‌ها این است که در طول پخت نباید در فر را باز کنید، چون پف سوفله می‌خوابد. طرز تهیه سوفله قارچ را در ادامه ببینید:

مواد لازم برای سوفله قارچ
پنیر پیتزای رنده شده۱۵۰ گرم
تخم مرغ۳ عدد
شیریک لیوان
آرد۴ قاشق سوپخوری
کره۷۵ گرم
قارچ خرد شده۲۵۰ گرم
نمک و فلفل و ادویهبه مقدار لازم

 

دستور تهیه:

  • کره را داخل یک ماهیتابه گود یا شیرجوش ذوب کرده و قارچ را در آن تفت دهید.
  • آرد را به تدریج به قارچ‌ها اضافه کنید و هم بزنید.
  • سپس شیر را اضافه کرده، هم بزنید تا آردها گلوله نشود.
  • وقتی مواد سوفله به غلظت مناسب رسید، زرده‌های تخم‌مرغ‌ را دانه دانه اضافه کرده و هم بزنید؛ در این مرحله، چاشنی‌ها، مانند ادویه‌جات و نمک و فلفل را اندازه کنید.
  • در ظرفی جداگانه، سفیده‌های تخم‌مرغ را بزنید تا سفید و پوک شوند.
  • مواد سوفله قارچ را با سفیده‌ها و کمی پنیر پیتزا مخلوط کنید و آن را داخل ظرف مناسب سوفله خوری (ترجیحا پیرکس) بریزید.
  • باقیمانده پنیر پیتزا را روی سطح مواد بریزید و ظرف را داخل فر با حرارت ۱۷۵ درجه سانتیگراد قرار دهید.
  • حدود ۵۰ تا ۶۰ دقیقه زمان لازم است تا سوفله قارچ کاملا پف کند و مغز‌پخت شود.

طرز تهیه سوفله قارچ و سیب زمینی

شما می‌توانید از سوفله قارچ و سیب‌زمینی به عنوان یک وعده غذایی کامل هم استفاده کنید. طرز تهیه این سوفله خوشمزه را در ادامه ببینید:

مواد لازم
سیب زمینی متوسط۶ عدد
تخم مرغ۵ عدد
پیازیک عدد
فلفل دلمه‌اییک عدد
ژامبون مرغ۶ ورق
قارچ۳۰۰ گرم
پنیر پیتزابه میزان دلخواه
کره یا روغن۵۰ گرم
نمک و فلفلبه مقدار لازم

 

دستور تهیه:

  • سیب‌زمینی‌ها را آبپز کرده و سپس، رنده کنید.
  • کره و نمک را به سیب‌زمینی رنده شده و گرم اضافه کنید تا کاملا به خورد آن بروند.
  • قارچ‌ها را به صورت ورقه‌ای خرد کنید و با مقداری روغن در حرارت زیاد تفت داده تا سبک شوند.
  • مقداری پیاز داغ درست کنید و فلفل دلمه‌ای خرد شده، ژامبون و قارچ‌های تفت خورده را به آن اضافه کرده و مواد را کمی تفت دهید.
  • اجازه دهید مواد کمی خنک شوند، سپس، سیب‌زمینی رنده شده و پس از آن زرده‌های تخم‌مرغ را اضافه کنید.
  • سفیده‌ها را در ظرفی جداگانه آنقدر بزنید تا کاملا سفید و پوک شوند.
  • به تدریج، سفیده‌ها را هم به مواد سوفله قارچ و سیب‌زمینی اضافه کنید و مواد را در ظرفی مناسب که کف آن را با کره چرب کرده‌اید، بریزید.
  • تمام سطح مواد را با پنیر پیتزا بپوشانید و ظرف را داخل فری که از قبل با دمای ۱۸۰ درجه سانتیگراد گرم شده است، قرار دهید.
  • پس از گذشت ۳۵ دقیقه، سوفله خوشمزه شما آماده سرو است.
  • نوش جان

طرز تهیه سوفله قارچ و مرغ

ترکیب مزه قارچ و مرغ در سوفله قارچ و مرغ هم طعم بی‌نظیری دارد که پیشنهاد می‌کنیم حتما امتحان کنید.

مواد لازم
سینه مرغ۴۰۰ گرم
تخم مرغ۴ عدد
آرد۲ قاشق مرباخوری
شیریک پیمانه
کره۵۰ گرم
قارچ۱۰۰ گرم
پیازیک عدد
پنیر پیتزا۱۰۰ گرم
نمک، فلفل سیاه و قرمز، برگ بوبه مقدار لازم
سوفله قارچ و مرغ
سوفله قارچ و مرغ

دستور تهیه:

  • مرغ را بشویید و با یک عدد پیاز و مقداری نمک و فلفل و برگ بو بپزید.
  • قارچ‌ها را به صورت ورقه‌ای خرد کنید و با حرارت بالا تفت دهید.
  • قارچ و مرغ‌های ریش‌ریش شده را با هم مخلوط کرده و کنار بگذارید تا کمی خنک‌تر شوند.
  • در این فاصله، آرد را داخل تابه‌ای مناسب تفت دهید تا بوی خامی آن از بین برود، سپس کره و پس از آن شیر را به آرد اضافه کنید.

👩‍🍳 نکته: اضافه کردن شیر باید به صورت تدریجی باشد تا آرد گلوله نشود.

  • به مخلوط آرد، به مقدار کافی نمک و فلفل بزنید و ترکیب مرغ و قارچ را به آن اضافه کنید.
  • سفیده و زرده تخم‌مرغ‌ها را از هم جدا کنید و هر کدام را جداگانه با دور تند همزن، بزنید. زرده باید کرم رنگ و سفیده باید حجیم و سفت شود.
  • سپس زرده و سفیده را با هم مخلوط کنید و در یک جهت با لیسک مخلوط کنید تا پف مواد از بین نرود.
  • مخلوط تخم‌مرغ‌ها را روی مواد قبلی بریزید و در حد مخلوط شدن، به آرامی هم بزنید.
  • مانند سوفله‌های قبل، کف ظرف پیرکس یا یک ظرف سرامیکی را چرب کنید و مواد را داخل آن بریزید.
  • روی مواد را با پنیر پیتزا بپوشانید و به مدت ۳۰ تا ۴۵ دقیقه درون فری که از قبل با حرارت بین ۱۷۰ تا ۱۸۰ درجه سانتیگراد گرم شده است، قرار دهید.
  • در فر را باز نکنید و از پنجره فر، سوفله را بررسی کنید.
  • هر زمان که روی سوفله طلایی شد، می‌توانید ظرف را از فر خارج کرده و به صورت گرم، سرو کنید.

طرز تهیه سوفله قارچ و بادمجان

موادی که در ادامه می‌آید برای ۴ نفر کافی است و می‌توانید در طبخ این غذا از پنیر گرویر (نوعی پنیر سوئیسی) هم استفاده کنید.

مواد لازم
بادمجانیک کیلوگرم
گوشت چرخ کرده۲۰۰ گرم
قارچ۲۰۰ گرم
فلفل دلمه‌ای ربز خرد شده۱۰۰ گرم
سس بشامل سفیدیک لیوان
رب گوجه‌فرنگییک قاشق غذاخوری
پیازیک عدد
پنیر پیتزا۲۵۰ گرم
آب و روغنبه مقدار لازم
نمک و فلفلبه مقدار لازم
سوفله قارچ و بادمجان
سوفله قارچ و بادمجان

دستور تهیه:

  • ابتدا بادمجان را پوست بگیرید و در مقداری روغن سرخ کنید؛ سپس آن‌ها را داخل یک آبکش مناسب بگذارید تا روغن اضافی آن‌ها خارج شود.
  • در تابه‌ای دیگر، ابتدا گوشت را با پیاز و فلفل دلمه‌ای تفت دهید و داخل آن به مقدار لازم، رب، نمک و سایر ادویه‌جات را اضافه کنید؛ سپس یک لیوان آب اضافه کنید و صبر کنید تا گوشت کاملا بپزد.
  • قارچ‌ها را خرد کرده و روی حرارت قرار دهید تا آب آن گرفته شود، سپس آن‌ها را تفت داده و با سایر مواد مخلوط کنید.
  • برای درست کردن سس سفید یا بشامل، آرد را همراه کره تفت دهید تا بوی خامی آن گرفته شود. سپس به تدریج شیر را اضافه کنید و هم بزنید تا آرد، گلوله نشود. بعد از آن، خامه و نمک و فلفل را اضافه کنید و اجازه دهید سس روی حرارت کمی غلیظ شود. غلظت مناسب باید به اندازه ماست زده شده باشد.
  • کف و دیواره‌های یک تابه نسوز را چرب کنید. سپس به ترتیب، یک لایه بادمجان، مقداری مایه سوفله، دو قاشق سس سفید و مقداری پنیر پیتزا بریزید.
  • این مراحل را تکرار کنید تا مواد سوفله تمام شود.
  • در آخر روی تمام سطح را با پنیر پیتزا بپوشانید و ظرف را ۱۰ دقیقه داخل فری که از قبل گرم شده است، قرار دهید تا پنیر آب شود.
  • حالا فر را خاموش کنید و اجازه دهید سوفله قارچ و بادمجان، حدود ۱۰ دقیقه دیگر هم در فر خاموش بماند، سپس آن را از فر خارج کرده و سرو کنید.
  • نوش جان

طرز تهیه سوفله قارچ و گوشت

این دستور هم مشابه موارد قبلی است، نکته مهم در اضافه کردن قارچ و استفاده از آبلیمو برای جلوگیری از سیاه شدن قارچ‌ها است، به علاوه، باید حرارت را بالا ببرید تا قارچ‌ها آب نیاندازند.

مواد لازم
گوشت چرخ کرده۲۰۰ گرم
تخم مرغ۲ عدد
قارچ۱۵۰ گرم
شیرنصف لیوان
پیاز۲ عدد
کره۵۰ گرم
پنیر پیتزا۱۰۰ گرم
آرد۲ قاشق مرباخوری
روغنیک قاشق غذاخوری
نمک و فلفل و زرد چوبهبه مقدار لازم

 

دستور تهیه:

  • ابتدا پیاز را تفت داده و سپس گوشت چرخ کرده، فلفل دلمه‌ای نگینی و ادویه‌جات لازم را اضافه کنید.
  • قارچ‌ها را ورقه‌ کرده به مواد گوشتی اضافه کنید.
  • در این مرحله از درست کردن سوفله قارچ و گوشت باید مواد گوشتی را کنار بگذارید تا کمی از حرارت بیافتد.
  • طرز تهیه سس سفید این مدل سوفله هم مشابه دستور قبل است، با این تفاوت که در این دستور باید کره را با مقداری پیاز رنده شده تفت دهید و بقیه مراحل را مطابق قبل پیش ببرید. به علاوه، در این دستور، خامه حذف می‌شود.
  • مایه گوشتی را با این سس سفید مخلوط کنید و پس از آن، زرده‌ها و سفیده‌هایی را که از قبل به طور جداگانه هم زده‌اید، مطابق دستورهای قبل، به مواد سوفله قارچ اضافه کنید.
  • مواد را داخل رمکین (ظروف مخصوص سوفله) یا ظرف پیرکس بریزید و روی ان را با پنیر پیتزا بپوشانید.
  • دمای فر ۲۰۰ درجه سانتیگراد و مدت پخت، ۳۰ دقیقه است. پس از اینکه روی سوفله طلایی شد، این پیش‌غذای خوشمزه، آماده سرو است.
  •  نوش جان

سخن آخر

جالب است بدانید که دنیای سوفله‌ها، دسرهایی مانند سوفله شکلاتی و سوفله موز را هم در خود دارد، اما تنوع آن‌ها در استفاده از سبزیجات بسیار بالاتر است؛ برای مثال سوفله سبزیجات و پنیر، سوفله کدوسبز، سوفله گل کلم، سوفله اسفناج و حتی سوفله کالباس و سوفله پاستا هم از انواع مختلف این پیش‌غذای خوشمزه هستند که می‌توانند انتخاب‌های خوبی برای سفره‌های مهمانی باشند.

گردآوری توسط مجله آرادل
تنظیم و نگارش : مدیر
خوشمزه‌ترین و محبوب‌ترین پیش غذایی فرانسوی : سوفله قارچ
منبع

دکمه بازگشت به بالا