آشپزی و معرفی غذا

فوت و فن‌های خوشمزه شدن سس انبه + دو روش تهیه سس

سس انبه با انبه تازه یا پودر انبه یکی از خوشمزه‌ترین انواع سس برای سرو در کنار انواع غذاهای فست فودی، گوشتی و سوخاری است. سس انبه جزو انواع سس بر پایه رب گوجه است. اگر فلافل بازاری جنوبی را امتحان کرده باشید حتما طعم یک سس مخصوص فلافل را هم کنار فلافل چشیده‌اید که همان سس انبه است. چند روش طرز تهیه سس انبه با میوه تازه و سس انبه با پودر انبه را در مجله آرادل بخوانید. با همراه ما باشید.

مواد لازم برای تهیه سس انبه بندری با پودر انبه (روش اول)

مواد اولیهمقدار مورد نیاز
پودر انبه۳ قاشق غذاخوری (از عطاری و ادویه فروشی تهیه کنید)
نشاسته ذرت۱ قاشق غذاخوری
رب گوجه فرنگی۱ قاشق غذاخوری
آبنصف لیوان فرانسوی دسته‌دار
سرکه۱/۴ لیوان فرانسوی دسته‌دار
نمک و فلفل قرمزبه مقدار دلخواه
جعفری تازه یا خشکبه مقدار دلخواه

 

مدت زمان آماده سازی مواد: ۵ دقیقه

مدت زمان پخت سس انبه: ۱۰ الی ۱۵ دقیقه

مراحل طرز تهیه سس انبه با پودر انبه برای سمبوسه و فلافل

طرز تهیه سس انبه با پودر انبه خانگی

اگر چه سس فلافل جنوبی به روش بندری و اهوازی را با خردل و ارده هم درست می‌کنند که سبک لبنانی و عراقی سس انبه فلافل است اما مواد تشکیل دهنده سس انبه اصلی فلافل اهوازی، جنوبی و بندرعباسی «پودر انبه» است که در ادامه طرز تهیه آن را به شما آموزش می‌دهیم.

مرحله اول؛ ترکیب پودر انبه با رب گوجه فرنگی و سرکه

برای درست کردن سس انبه بندرعباسی و جنوبی باید پودر انبه، رب گوجه ، سرکه، نمک و فلفل قرمز را در یک شیرجوش یا قابلمه کوچک بریزید و به آن کم‌کم سرکه را اضافه کنید و همزمان هم بزنید تا تبدیل به یک سس رقیق شود. این ترکیب را باید خوب هم بزنید چون در غیر این صورت پودر انبه گوله می‌شود و سس یکدست نمی‌شود.

 

مرحله دوم؛ اضافه کردن نشاسته ذرت

در این مرحله نشاسته ذرت را در آب سرد حل می‌کنیم. برای این کار آب را کم کم به نشاسته اضافه کرده و هم می‌زنیم تا نشاسته گلوله نشود. در این حین آب و نشاسته را مرتب هم بزنید تا نشاسته به خوبی در آب حل شود و سپس آن را به پودر انبه حل شده اضافه و مخلوط می‌کنیم.

مرحله آخر: سس انبه را بپزید

سپس قابلمه حاوی مایه سس انبه را روی گاز بگذارید. نشاسته حل شده را هم به آن اضافه کنید و مدام ترکیب مایه سس را هم بزنید تا روی شعله ملایم گاز چند دقیقه بجوشد و غلیظ شود. لازم نیست سس زیاد غلیظ شود چون بعد از سرد شدن هم مقداری غلیظ می‌شود.

در نهایت مقداری جعفری خشک شده یا جعفری تازه و ساطوری خرد اضافه شده را به آن اضافه کنید. سس انبه جنوبی به همین راحتی حاضر است. صبر کنید سس کمی سرد شود بعد آن را سرو کنید.

 مواد لازم برای تهیه سس انبه تند با پودر انبه (روش دوم)

مواد اولیهمقدار مورد نیاز
پودر انبه۱ قاشق غذاخوری سرپر
سرکه سفید۲/۳ لیوان فرانسوی دسته‌دار
نمک و فلفل قرمزبه مقدار دلخواه

 

مراحل طرز تهیه سس انبه تند بازاری برای فلافل و غذاهای گوشتی

طرز تهیه سس انبه تند برای فلافل بازاری و انواع غذای گوشتی

با مراحل طرز تهیه سس انبه تند یا همان سس فلافل با سرکه سفید در اینجا آشنا شوید. این سس انبه برای سرو کنار فلافل و انواع غذاهای گوشتی مناسب است.

مرحله اول؛ جوشاندن ترکیب پودر انبه، سرکه سفید و فلفل قرمز

برای طرز تهیه این سس انبه برای سرو در کنار فلافل و انواع غذاهای گوشتی تمام مواد را در یک قابلمه یا شیرجوش بریزید و خوب بزنید (۳ الی ۴ دقیقه) تا کاملا مواد حل و یکدست شوند. سپس روی شعله ملایم گاز بگذارید و باز هم مرتب هم بزنید تا یک سس غلیظ درست شود.

مرحله دوم؛ سس انبه را سرو کنید

بعد از ۱۰ دقیقه وقتی سس انبه غلیظ (به غلظت یک ماست رقیق) شد آن را از روی شعله گاز بردارید و صبر کنید تا خنک شود.

این سس انبه را می‌توانید به مدت یک ماه در ظرف شیشه‌ای درب‌دار در یخچال نگهداری کنید.

 مواد لازم برای تهیه سس انبه با میوه تازه انبه (روش سوم)

مواد اولیهمقدار مورد نیاز
انبه تازه۱ عدد
نشاسته ذرت۱ قاشق غذاخوری
شکر۲ قاشق غذاخوری
زعفران (دم کرده)۱ قاشق غذاخوری
نمک، فلفل قرمز و فلفل سیاهبه مقدار لازم

 

مراحل طرز تهیه سس انبه با انبه تازه

طرز تهیه سس انبه با میوه انبه

مرحله به مرحله با ما همراه شوید تا طرز تهیه سس انبه با میوه تازه انبه را یاد بگیرید. این سس از انواع سس انبه بدون سرکه است.

مرحله اول؛ برش انبه

انبه را از هسته جدا کرده و کاملا ریز و به تکه‌های کوچک برش می‌دهیم.

مرحله دوم؛ ترکیب کردن مواد سس انبه

حالا انبه خرد شده را به همراه زعفران دم‌کرده، شکر، نمک، فلفل قرمز و فلفل سیاه داخل مخلوط‌کن می‌ریزیم و کاملا میکس می‌کنیم تا یکدست شوند.

مرحله سوم؛ ترکیب نشاسته و پوره انبه تازه

نشاسته را در نصف لیوان آب سرد حل می‌کنیم. این مخلوط را در یک قابلمه کوچک ریخته و روی حرارت قرار می‌دهیم. مواد پوره را به نشاسته اضافه می‌کنیم و می‌گذاریم تا سس با حرارت ملایم به غلظت مورد نظر برسد.

سس انبه شما آماده است. این سس انبه برای یک هفته در صورت نگهداری در یخچال قابل استفاده است.

مواد تشکیل دهنده پودر انبه چیست؟

شاید برای شما این سوال پیش آمده باشد که پودر انبه از چی درست میشه؟ بد نیست بدانید پودر انبه از اسلایس انبه خشک تهیه می‌شود و علت اینکه پودر انبه کمی تلخ است و علت تلخ شدن سس انبه، این است که مقداری مواد افزودنی و پودر هسته انبه به آن اضافه می‌شود.

مواد تشکیل دهنده پودر انبه

طرز تهیه پودر انبه در خانه بسیار آسان است و شما می‌توانید پودر انبه را در منزل درست کنید. طبع پودر انبه گرم است و به عنوان ادویه گرم و معطر در طبخ ماهی ومرغ برای از بین بردن بوی زهم ماهی و بوی زهم مرغ استفاده می‌شود.

پیشنهاد می‌کنیم فلافل و انواع غذاهای گریل و سوخاری را با ترشی انبه بندرعباسی هم امتحان کنید.

کاربردهای سس انبه

کاربردهای سس انبه

  • لبنانی‌ها که صاحبان اصلی فلافل هستند معمولا فلافللبنانی را با سس تهینی یا سس خردل میل می‌کنند. اما سس انبه بندرعباسی و جنوبی هم یکی از سس‌های محبوب برای سرو کنار فلافل، غذاهای گوشتی و سوخاری است مثل مرغ سوخاری کنتاکی و میگو پفکی سوخاری، سمبوسه جنوبی و آبادانی و انواع ساندویچ گرم مثل همبرگر خانگی وچیزبرگر سرو کنید.
  • سس انبه یکی از چاشنی‌های محبوب دنیا است که در کنار سمبوسه، فلافل، مرغ یا قارچ سوخاری، سیب زمینی سرخ کرده و انواع فینگرفود‌ها استفاده می‌شود. اما نوع دیگری از سس انبه هم وجود دارد که در آن از سرکه و چاشنی‌های شور و تند استفاده نمی‌شود و به عنوان طعم ‌دهنده و روکش برای انواع کیک و دسر به کار می‌رود.

بیشتر بخوانید: با خواص و فواید انبه، طبع و مصلح انبه و مضرات احتمالی آن آشنا شوید!

فوت و فن‌های خوشمزه شدن سس انبه

فوت و فن‌های خوشمزه شدن سس انبه

سس انبه چقدر ماندگاری دارد؟

اگر سس انبه را در خانه و بدون مواد نگهدارنده تهیه می‌کنید، معمولا به مدت یک هفته در ظرف دربسته یا بطری شیشه‌ای تمیز، می‌توانید در یخچال نگهداری کنید.

طرز تهیه سس انبه بدون سرکه امکان‌پذیر است؟

اگر برای درست کردن سس انبه از میوه انبه تازه استفاده کنید این سس بدون سرکه درست می‌شود.

چرا سس انبه تلخ می‌شود؟

پودر انبه از اسلایس انبه خشک تهیه می‌شود و علت اینکه پودر انبه کمی تلخ است و علت تلخ شدن سس انبه، این است که مقداری مواد افزودنی و پودر هسته انبه به آن اضافه می‌شود.

 

گردآوری توسط مجله آرادل
تنظیم و نگارش : مدیر
فوت و فن‌های خوشمزه شدن سس انبه + دو روش تهیه سس
منبع

دکمه بازگشت به بالا