آشپزی و معرفی غذا

فوت و فن ها و نکات خوشمزه شدن آش شله قلمکار نذری

«آش خوشمزه‌ای که گوشت داره» این عبارت احتمالا شما را به یاد آش شله قلمکار بیاندازد. این آش خوش‌طعم را می‌توانید برای مناسبت‌های مختلف مانند افطارهای ماه مبارک رمضان یا نذری‌ها تهیه کنید. گوشت گوساله، حبوبات و سبزی آش از جمله مهم‌ترین مواد اولیه این آش هستند. از آنجایی که شله قلمکار آشی پر کالری است برای افرادی که قصد افزایش وزن دارند بسیار مفید است. در این مقاله از مجله آرادل به طرز تهیه آش شله قلمکار پرداخته‌ایم. با ما همراه باشید.

طرز تهیه آش شله قلمکار

حبوبات را در ظرف‌های جداگانه و از ۱۲ ساعت قبل خیس کنید. بلغور گندم را در ظرف آب گرم به مدت دو ساعت خیس کنید. هر دو ساعت یک‌بار آب ظرف‌ها را عوض کنید. سپس نخود و لوبیا را در یک قابلمه و عدس و ماش را در قابلمه‌ای دیگر بپزید. پس از نرم شدن حبوبات‌ می‌توانید آن‌ها را چرخ کنید. برای تهیه آش شله قلمکار بهتر است از سبزی‌های تازه استفاده کنید. سبزی‌های مناسب آش شله قلمکار عبارتند از تره، گشنیز، جعفری، اسفناج، ترخون و مرزه. شما می‌توانید مقدار این سبزی‌ها را به دلخواه خود تغییر دهید.

گوشت گردن و قلم را همراه با پیاز خرد شده، زردچوبه و فلفل سیاه تفت دهید تا بوی خامی آن گرفته شود. مقداری آب روی گوشت بریزید تا تمام آن را بپوشاند. برای از بین بردن بوی قلم هنگام جوشیدن می‌توانید از هویج، سیر یا سبزیجات معطر استفاده کنید. پس از کامل پخته شدن گوشت، استخوان‌های آن را جدا کنید و گوشت را به صورت ریش ریش تقسیم کنید. آب درون قابلمه را از یک الک یا صافی رد کنید تا مواد اضافه درون آن گرفته شود.

بلغور گندم و برنج را بپزید و پس از نرم شدن، حبوباتی که چرخ کرده‌اید را همراه سبزی به آن اضافه کنید. برای این که آش رنگ و طعم بهتری داشته باشد، می‌توانید مقداری از پیاز داغ و نعنا داغ را به آن اضافه کنید. در ۳۰ دقیقه پایانی آماده شدن آش، گوشت را به همراه یک قاشق غذاخوری دارچین به آن اضافه کنید.

برای مطالعه بیشتر: ترفندهای کلیدی و ساده خوشمزه شدن حلوا + طرز تهیه ۹ حلوای لذیذ

طرز تهیه آش شله قلمکار

مواد لازم برای تهیه آش شله قلمکار برای ۱۰ نفر

عنوانمقدار
قلم گوساله یا گوشت گردن۶۰۰ گرم
پیاز بزرگ۲ عدد
سبزی آش۶۰۰ گرم
بلغور گندم۱۲۰ گرم
برنج۱۲۰ گرم
نخود۱۲۰ گرم
لوبیا چیتی۱۲۰ گرم
لوبیا چشم‌ بلبلی و لوبیا قرمز۶۰ گرم از هر کدام
عدس و ماش۶۰ گرم از هر کدام
پیاز داغ۲۰۰ گرم
نمک، زردچوبه، فلفل سیاه و پودر تخم گشنیزبه میزان لازم

نکات مهم در تهیه آش شله قلمکار

  • به جای بلغور گندم می‌توانید از گندم کامل استفاده کنید.
  • برای غلیظ‌تر شدن آش و کش آمدن آن باید دائم مواد را هم بزنید.
  • استفاده از آب قلم به ژله‌ای شدن آش کمک می‌کند.
  • برای یک‌دست‌تر شدن آش، گوشت را با گوشت‌کوب بکوبید. له کردن گوشت با غذاساز بافت خوبی به آش نمی‌دهد.

طرز تهیه آش شله قلمکار

 

بیشتر بخوانید : نکات مهم کشدار شدن حلیم گندم نذری برای تعداد بالا

سخن آخر

اگر قصد تهیه آشی مقوی و سالم را دارید آش شله قلمکار گزینه خوبی برای شما است. برای تهیه این آش بهتر است حبوبات را به صورت جداگانه از شب قبل خیس کرده و آن‌ها را در قابلمه‌های جداگانه بپزید. هنگام پختن گوشت از پیاز، ادویه و سبزیجات معطر برای از بین بردن بوی گوشت استفاده کنید. مدت زمان آماده شدن آش شله قلمکار بسته به تعداد نفرات سه ساعت الی چهار ساعت بیشتر است.

سوالات متداول

۱. چه گوشتی برای آش شله قلمکار مناسب است؟

برای تهیه آش شله قلمکار بهتر است از گوشت گردن و قلم گوساله استفاده کنید.

۲. از چه حبوباتی می‌توان در تهیه آش شله قلمکار استفاده کرد؟

برای تهیه این آش به نخود، لوبیا چشم بلبلی، لوبیا چشم بلبلی، عدس و ماش نیاز دارید.

 

گردآوری توسط مجله آرادل
تنظیم و نگارش : مدیر
فوت و فن ها و نکات خوشمزه شدن آش شله قلمکار نذری
منبع

شاید بپسندید

دکمه بازگشت به بالا