
غذا بدون برنج: شاید برای شما هم پیش آمده باشد که به دنبال غذایی بدون برنج برای نهار یا شامی سبک بگردید و یا به خاطر تنوع، رژیم غذایی یا هر دلیل دیگر نخواهید از برنج استفاده کنید.
برای تدارک سفره ای بدون برنج، لیست بلند بالا و متنوعی از غذاهای سنتی، فست فودی، انواع سالادها و… پیش رو دارید که به راحتی می توانید بر اساس ذائقه و نیازتان از بین آنها، سفره ای کاملا مجلسی و پر زرق و برق و یا غذایی ساده و سبک تدارک ببینید. در ادامه با ما همراه باشید تا با برخی از انواع این غذاهای پرطرفدار و شیوه تهیه آنها آشنا شوید.
غذا بدون برنج با مرغ
مرغ ماده شگفت انگیزی است که وجود آن در فریزر، امروزه به یکی از ملزومات زندگی تبدیل شده است. این ماده غذایی پروتئینی، کاربردهای متنوع و بی شماری داشته، به کمک آن به راحتی می توانید انواع بسیار زیادی از غذاها با شکل ها و مزه های متفاوت را تهیه کرده و سفره ای رنگین بچیند.
درواقع وجود چند بسته مرغ در فریزر خیال شما را برای پذیرایی از هر میهمان ناخوانده ای راحت کرده و با داشتن آن، لیست متنوعی از غذاها در اختیار دارید که می توانید از بین آنها یکی را انتخاب کرده و در کمترین زمان غذایی خوشمزه و مجلسی تدارک ببینید.

رولت مرغ
برای تهیه این غذای خوشمزه مجلسی کافی است. حدود ۴۰۰ گرم گوشت سینه و ران مرغ را در غذاساز یا چرخ گوشت چرخ کرده، سپس پیاز و سیر رنده شده. و آب گرفته، یک تخم مرغ، آرد سوخاری، زعفران، نمک، زردچوبه و فلفل سیاه را به گوشت اضافه کرده و به خوبی مخلوط کنید.
روی پلاستیک فریزری را با روغن چرب کرده و مواد رولت را با ضخامت یکسان، به شکل مستطیل روی پلاستیک پهن کنید و روی آن مقداری زرشک و جعفری خرد شده بریزید. هویجی را در یک سمت عرض مستطیل قرار داده. و مواد را از همانجا رول کنید. پس از ۳۰ دقیقه استراحت در یخچال، رولت را در روغن داغ سرخ کنید.
برای سس این رولت لذیذ پیاز خرد شده را سرخ کرده. رب را در آن تفت دهید و نمک، فلفل و زردچوبه را به همراه یک لیوان آب اضافه کنید. وقتی سس جوشید رولت را در آن قرار داده، نیم ساعت زمان دهید. تا رولت جذابتان آماده و مغزپخت شود؛ سپس در ظرف سرو چیده، برش بزنید و نوش جان کنید.

مرغ شکم پر
مرغ شکم پر غذای مجلسی دیگری است که می توانید آن را تدارک دیده و در کنار برنج یا بدون آن نوش جان کنید. برای تهیه این غذا باید یک مرغ کامل داشته باشید. مرغ را شسته و داخل شکم آن را کاملا تمیز کنید.
مرغ را به همراه پیاز و فلفل دلمه ای خرد شده، نمک، فلفل سیاه، زعفران، آبلیمو و روغن زیتئن در ظرفی ریخته و ماساژ دهید تا مزه ها به خورد مرغ برود؛ سپس در ظرف دربسته حدود سه ساعت در یخچال استراحت دهید تا مزه دار شود. پیازی را خلالی خرد کرده و در روغن تفت دهید. وقتی پیاز سبک شد، سیر رنده شده، جعفری و گشنیز خرد شده و گردوی خرد شده را اضافه کرده و کمی تفت دهید.
در آخر زرشک و آلو را به مواد اضافه کرده، مقداری رب انار را با کمی رب گوجه ترکیب کرده و به همراه نمک و فلفل روی مواد ریخته و مواد را با هم تفت دهید. مواد را در شکم مرغ مزه دار شده ریخته و شکم مرغ را بدوزید. ران هاو بال های مرغ را با نخ به هم بسته و آن را در روغن داغ سرخ کنید.
برای سس یک پیاز خرد شده را در ترکیب کره و روغن تفت داده،فلفل دلمه ای خرد شده، هویج حلقه حلقه شده، پوره گوجه فرنگی، کمی زعفران و نمک و فلفل را به آن اضافه کرده و تفت دهید.
یک لیوان آب را به همراه یک عدد لیموترش حلقه حلقه شده به سس اضافه کرده و مرغ را درون سس بگذارید تا بپزد. در حین پخت مرغ را برگردانده و برش های لیمو را از سس خارج کنید. هنگامی که مرغ پخت آن را از روی حرارت برداشته و در ظرف سرو بچینید.

مرغ بریانی
مرغ بریانی غذایی نسبتا ساده و در عین حال مجلسی است که به راحتی می توانید آن را در خانه آماده کنید؛ کافی است یک مرغ کامل را تمیز شسته و شکم آن را کاملا خالی و تمیز کنید. سپس با انگشت زیر پوست مرغ را کمی باز کنید تا گوشت مرغ را مزه دار کنید. پیاز و فلفل دلمه ای خرد شده، آبلیمو، زعفران، نمک و فلفل را با هم مخلوط کرده و زیر و روی پوست مرغ را با آن ماساژ دهید. به مرغ کمی استراحت دهید تا مزه ها به خورد گوشت برود.
چند سیب زمینی را به شکل حلقه ای یا مکعبی درشت خرد کرده، با نمک و فلفل مزه دار کنید و در سینی فر بچینید. فر را با دمای ۱۸۰ درجه روشن کنید تا گرم شود. مرغ مزه دار شده را روی سیب زمینی ها قرار دهید.
مقداری کره آب شده را با زعفران ترکیب کرده و روی سطح مرغ بزنید. سینی را در طبقه پایین فر قرار داده، دو تا سه ساعت زمان دهید تا مرغ بپزد. وقتی مرغ کاملا پخت می توانید آن را در کنار سبزیجات بخارپز و سس انار سرو کرده و از طعم جذاب این غذای خوشمزه لذت ببرید.

خوراک مرغ و سبزیجات
خوراک مرغ و سبزیجات از غذاهای ساده و خوشمزه ای است که در نقاط مختلف دنیا به اشکال متنوع، با استفاده از سبزیجات مختلفی تهیه شده و از غذاهای محبوب به شمار می آید. یکی از روش های تهیه این خوراک خوش رنگ و لعاب به این صورت است که ابتدا ۴۰۰ گرم سینه مرغ خرد شده را با نمک، فلفل سیاه، روغن زیتون و پاپریکا ترکیب کرده، ماساژ دهید و به مدت سه ساعت در ظرفی دربسته در یخچال استراحت دهید تا مزه دار شوند؛
سپس سینه مرغ را تفت داده و کنار بگذارید. پیاز خرد شده را تفت داده، وقتی سبک شد سیر خرد شده را اضافه کنید. پس از کمی تفت دادن کلم بروکلی خرد شده، قارچ خرد شده و کدو سبز خرد شده را روی مواد ریخته و با هم تفت دهید. در تابه را بگذارید، وقتی سبزیجات پخت، گوجه گیلاسی را در تابه دیگری تفت داده، همراه مرغ و کمی سس سویا به سبزیجات اضافه کنید و پس از کمی تفت دادن در ظرف سرو بکشید.
اشترودل مرغ و قارچ
این خوراکی شکیل و نسبتا سبکی است که می تواند به عنوان غذا یا پیش غذا مورد استفاده قرار گرفته و زینت بخش سفره های شما باشد. اشتر ودل از خمیری پرکاربرد تهیه شده و ماند پیراشکی می توان داخل آن را با مواد متنوعی پر کرد. یکی از انواع اشترودل، تهیه آن با ترکیب خوشمزه مرغ و قارچ است؛ به این صورت که ابتدا خمیر اشترودل را آماده کرده، نصف قاشق شکر و نصف قاشق خمیر مایه را به یک لیوان شیر گرم اضافه کرده و برای ۱۰ دقیقه کنار بگذارید.
یک تخم مرغ، نصف قاشق شکر، یک چهارم لیوان روغن و یک قاشق چای خوری نمک را در ظرفی با هم ترکیب کنید. خمیر مایه عمل آمده را در ظرفی ریخته، ابتدا کمی از آرد و سپس مخلوط تخم مرغ را به آن اضافه کنید. بقیه آرد را در چند مرحله افزوده، پس از ده دقیقه ورز دادن حدود یک ساعت به خمیر استراحت دهید.

برای مواد میانی سیب زمینی و قارچ خرد شده و زرشک را به طور جداگانه تفت سرخ کنید و کنار بگذارید. پیاز را با زردچوبه تفت داده، وقتی طلایی شد رب گوجه را اضافه کنید. وقتی رنگ رب باز شد مرغ پخته و ریش ریش شده را همراه سیب زمینی . قارچ و زرشک اضافه کرده و پس از کمی تفت دادن کنار بگذارید.
وقتی خمیر استراحت کرد آن را ورز دهید تا پفش بخوابد، سپس مقداری از خمیر برداشته و پهن کنید. مقداری از مواد مرغ را داخل خمیر گذاشته و آن را به شکل دلخواه ببندید. اشترودل ها را با زرده تخم مرغ رومال کرده و در فر ازقبل گرم شده با رحرات ۱۸۰ درجه سانتی گراد حدود ۳۰ دقیقه زمان دهید تا کاملا بپزد، سپس نوش جان کنید.
شنیسل مرغ
شنیسل مرغ از دیگر غذاهای بدون برنجی است که می توانید با استفاده از مرغ تهیه کرده و از طعم جذاب این غذای ترد و کریسپی لذت ببرید. برای تهیه شنیسل مرغ، سینه ها را از وسط برش داده، بین دو پلاستیک قرار دهید و با بیفتک کوب روی آن بزنید تا کاملا نازک و یکدست شود. آبلیمو، زعفران و یک پیاز خرد شده را به مرغ ها اضافه کرده، حدود یک ساعت با در بسته در یخچال استراحت دهید تا مرغ ها مزه دار شوند. در ظرفی تخم مرغی را بزنید تا از لختگی دربیابد.
در یک ظرف آرد سوخاری و در ظرف دیگری نیز آرد بریزد. سینه ها را از مواد خارج کرده و به آنها نمک و فلفل بزنید. سینه های مرغ را یکی یکی برداشته، ابتدا در ظرف آرد زده و سپس در ظرف تخم مرغ فروببرید، در نهایت شنیسل را داخل آرد سوخاری زده و وقتی به آرد سوخاری آغشته شد در روغن داغ سرخ کنید. به همین راحتی شنیسل خوشمزه شما آماده است. نوش جان.
کراکت مرغ و سیب زمینی
کراکت مرغ و سیب زمینی یک فینگرفود جذاب و خوشمزه است که می تواند به سفره شما رنگ و رونق بخشیده و به ویژه بچه ها را به سرعت دور خود جمع کند. ابتدا باید سینه مرغ را همراه پیاز، نمک و فلفل پخته و سپس ریش ریش کرده یا در غذا ساز بریزید. دو عدد سیب زمینی را آب پز و رنده کنید و به همراه فلفل دلمه ای خرد شده، نمک و ادویه های مورد علاقهتان به مرغ اضافه کنید. سه قاشق سس مایونز، دو قاشق سس گوجه و دو قاشق خامه را ترکیب کرده، روی مواد بریزید و کاملا مخلوط کنید. ظرفی را چرب کرده و با پلاستیک فریزر بپوشانید.

مواد را در ظرف ریخته، با ضخامت مناسب پهن کنید و به مدت سه ساعت با در بسته در فریزر قرار دهید؛ سپس بیرون آورده و به اندازه دلخواه برش بزنید. در ظرفی تخم مرغ زده شده، در ظرفی آرد و در ظرفی دیگر آرد سوخاری بریزید. کراکت ها را ابتدا در تخم مرغ و بعد در آرد بغلطانید. سپس دوباره آنها را در تخم مرغ زده و بعد در آرد سوخاری قرار دهید، وقتی کاملا به پودر سوخاری آغشته شد در روغن داغ سرخ کنید. کراکت خوشمزه شما آماده است.
استیک مرغ
استیک مرغ غذایی مجلسی و محبوب است که تهیه آن به مواد خاصی نیاز نداشته و تنها با داشتن سینه مرغ می توانید آن را در خانه تدارک ببینید؛ برای این کار ابتدا سینه مرغ را از وسط به دو قسمت برش داده، در ظرفی ریخته و به همراه پیاز رنده شده ماساژ دهید. روغن زیتون، سس سویا، فلفل، پودر زنجبیل، شکر قهوه ای، نمک، سیر رنده شده و رز ماری را اضافه کرده، مخلوط کنید و با در بسته چند ساعت در فریزر قرار دهید تا استیک ها کاملا مزه دارد شود.
تابه گریل را چرب کرده و استیک ها را با حرارت بالا در تابه گربل کنید تا آب نیاندازد. این استیک های خوشمزه را می توانید به همراه انواع سبزیجات بخار پز و یا سس قارچ نوش جان کنید.

غذا بدون برنج با گوشت
علاوه بر مرغ، غذاهای گوشتی بسیاری هستند که می توانید به راحتی آنها را در خانه تهیه کرده و سفره ای بدون برنج اما کامل و مغذی را تدارک ببینید. غذاهایی که بسیاری از آنها مثل آبگوشت، کوبیده، شامی و… از غذاهای سنتی و پرطرفدار ما ایرانیها به شمار می آیند. در ادامه با برخی از این غذاها و شیوه تهیه آنها آشنا خواهیم شد.
کباب شامی
کباب شامی از غذاهای سنتی و محبوب ما ایرانیهاست که وقتی کنار گوجه و ریحان و نان سنگک روی سفره قرار می گیرد،
به راحتی جای برنج را پر کرده و کمتر کسی می تواند از طعم لذیذ آن چشم پوشی کند. برای تهیه این غذای ساده و خوشمزه باید ۵ عدد سیب زمینی و ۳ عدد پیاز را رنده کرده و آبشان را بگیرید و به همراه ۴۰۰ گرم گوشت چرخ کرده و یک عدد تخم مرغ در ظرفی ریخته و مخلوط کنید.
نمک، فلفل، زردچوبه و ادویه را اضافه کرده و مواد را حدود ۱۰ دقیقه ورز دهید. روی مواد را پوشانده و حدود یکی دو ساعت در یخچال استراحت دهید؛ سپس از یخچال بیرون آورده و در اندازه دلخواه در روغن داغ سرخ کنید. این شامی های خوشمزه را می توانید در کنار سبزی تازه و گوجه سرخ شده سرو کنید و از طعم دلچسب آن لذت ببرید.
ماکارونی
ماکارونی یکی از انواع پاستاست که در بین ما ایرانی ها بسیار پرطرفدار بوده و به سادگی قابل تهیه است. برای پخت این غذای خوشمزه باید ابتدا سس آن را تهیه کنید، به این صورت که پیاز را خرد کرده و در روغن تفت دهید؛ کمی زردچوبه زده و وقتی پیازها سبک شد گوشت چرخ کرده را به آن اضافه کنید و تفت دهید. فلفل دلمه ای و قارچ را خرد کرده، به مواد اضافه کنید و تفت دهید. در گوشه تابه رب را کمی تفت دهید و وقتی خامی رب گرفته شد، آن را با مواد مخلوط کنید.
کمی آب به سس اضافه کرده، در تابه را ببندید تا سس کاملا بپزد و آب آضافی آن تبخیر شود، سپس سس را از روی حرارت برداشته و کنار بگذارید. قابلمه را تا نیمه از آب پر کرده و روی حرارت بگذارید تا آب بجوشد. سپس مقداری نمک و روغن در آب ریخته، ماکارونیها را در آن قرار دهید تا نرم شوند. وقتی ماکارونیها نرم شد، آبکش کرده، کف قابلمه مقداری روغن ریخته، ماکارونی و سس آن را به صورت لایه لایه در قابلمه بریزید و دم کنید. پس از حدود یک ساعت ماکارونی شما آماده است. آن را مخلوط کرده و در ظرف سرو بکشید.
آبگوشت
لذت خوردن دورهمی آبگوشت، از آن لذتهایی است که ما ایرانیها آن را با هر چیزی عوض نمی کنیم. این غذای سنتی و پرطرفدار که هنوز هم جزء برنامه غذایی هفتگی بسیاری از خانوادههای ایرانی است. غذایی پرخاصیت و همه چیزتمام است که به راحتی می توان آن را تهی کرده و از طعم آشنای آن لذت برد. برای تهیه آبگوشتی خوشمزه باید ابتدا نخود و لوبیا را از شب قبل در آب خیسانده و آب آن را چندبار عوض کنید. در قابلمه گوشت را باکمی روغن تفت داده، نخود و لوبیای خیس خورده را اضافه کنید.
پس از چند دقیقه تفت دادن، گوجه و پیاز را چند قاچ کرده و در قابلمه بریزید. کمی زردچوبه ریخته و حدود دو لیتر آب جوشیده اضافه کنید. حدود دو ساعت و نیم زمان بدهید تا گوشت و حبوبات بپزند، سپس دنبهها را از آبگوشت خارج کرده، با گوشتکوب له کنید و دوباره داخل قابلمه بریزید. سیب زمینی پوشت کنده را نصف کرده و همراه لیموئمانی به آبگوشت اضافه کنید. نیم ساعت قبل از تکمیل پخت، رب را با آب جوش رقیق کرده و همراه نمک در قابلمه بریزید. اجازه دهید تا آبگوشتتان جابیافتد و همه مواد آن کاملا بپزند، سپس در کنار سبزی تازه و نان سنگک نوش جان کنید.
کباب تابه ای
کباب تابه ای از آن غذاهای ساده و درعین حال مجلسی و خوش رنگ و لعابی است که می توانید به راحتی آن را در خانه و با چند ماده در دسترس تهیه کنید. اگر قصد تهیه این غذای خوشمزه را دارید می توانید نیم کیلو گوشت را با دو پیاز رنده شده و نمک و فلفل و زردچوبه مخلوط کنید. مواد را کمی ورز داده و حدود یک ساعت در یخچال به مواد استراحت دهید.
در تابه مقدار کمی روغن ریخته، کباب را به صورت یکدست یا به شکل کبابهای کوچک در روغن سرخ کنید. بررای سس کباب تابه ای، رب گوجه را کمی تفت دهید تا رنگش باز شود، سپس به آن نمک، فلفل سیاه، ادویه، زعفران و آبلیمو اضافه کرده و مخلوط کنید. کبابها را به همراه سس سرو کرده و در کنار سیب زمینی و گوجه سرخ کرده نوش جان کنید.
بریون
بریان یا بریون وعده ای خاص و خوشمزه است که توصیه می کنیم اگر گذارتان به اصفهان افتاد حتما لذت خوردن آن را تجربه کنید؛ هرچند که امروز این غذای سنتی در منوی بسیاری از رستورانها به چشم میخورد و طرفداران زیادی در اقصی نقاط کشور دارد. برای تهیه این غذای دلچسب، ابتدا باید گوشت و دنبه را به همراه کمی روغن تفت داده و پیاز، نمک، فلفل سیاه، زردچوبه، دارچین، ادویه و آب را به گوشت اضافه کرده و اجازه دهید تا کاملا بپزد.
گوشت و دنبه پخته را پس از سرد شدن به همراه دو قاشق آب گوشت چرخ کنید و مقداری زعفران، نمک، فلفل سیاه و دارچین به گوشت بزنید. مقداری خلال بادام و زرشک را همراه کمی زعفران و شکر تفت دهید و کنار بگذارید. آب گوشت را همراه کمی روغن و زردچوبه داغ کنید. کف کفگیر یا تابه ای کوچک کمی از آب گوشت ریخته، روی آن کمی دارچین بپاشید؛ بسته به اندازه کفگیر یا تابه مقداری گوشت بردارید و بریانی را به ضخامت یک سانتی متر روی کفگیر پهن کرده، روی حرارت ملایم قرار دهید تا بریانی آماده شود. به ازای هر بریانی، تکه ای نان در آب گوشتی که گرم کرده اید زده، بریانی را روی آن قرار دهید و رویش را با خلال بادام و زرشکی که قبلا آماده کرده اید تزئین کنید. بریانی لذیذ شما آماده است. نوش جان.
بیشتر بخوانید : غذاهای ساده ای که در کمتر از ۳۰ دقیقه آماده می شوند!
کباب کوبیده
کباب کوبیده یکی از پر طرفدارترین غذاهای سنتی و پای ثابت بسیاری از مراسمات و دورهمیهای ما ایرانیهاست. برای تهیه این غذای خوشمزه که در هر خانواده ای حداقل یک نفر باید فوت و فن تهیه آن را بلد باشد، ابتدا باید به میزان مساوی از گوشت راسته گوسفندی و گوشت قلوهگاه گاو را به همراه مقداری دنبه گوسفندی دوبار چرخ کنید. پیاز رنده شده و کاملا آب گرفته را حدود ۱۵ دقیقه در یخچال قرار داده، سپس به گوشت اضافه کنید.
بکینگ پودر، نمک، فلفل سیاه و مقداری زعفران روی گوشت بریزید و مواد را آنقدر ورز دهید تا کاملا چسبنده و یکدست شود. روی مواد را سلفون کشیده و برای دو ساعت در یخچال استراحت دهید. سیخ را با آب پیاز مرطوب کرده، یک مشت از مواد گوشتی را روی آن پهن کنید. روی کباب را با انگشت نقش انداخته و سر و ته آن را ببندید. کبابها را روی ذغال آماده چیده و مدام زیر و رو کنید تا نسوزد. کره آب شده و مقداری زعفران را ترکیب کرده و پس از پخت، کباب را با برس کره مال کنید. کوبیده خوشمزه شما آماده است. در کنار عزیزانتان نوش جان کنید.
کباب ترکی
کباب ترکی که با نام شاورما و دونرکباب نیز شناخته می شود، از غذاهای معروف ترکیه ای است که به خاطر طعم جذاب و اشتهاآورش، در بسیاری از کشورها محبوب بوده و در منوی خیلی از رستورانها جا پیدا کرده است. برلای تهیه این کباب باید ابتدا گوشت لخم را به صورت ورقه های نازک برش دهید. پیاز خلالی خرد شده، سیر خرد شده، نمک، فلفل، پودر آویشن و مقداری روغن روی گوشتها ریخته و به خوبی مخلوط کنید.
روی ظرف را پوشانده و دو ساعت در یخچال استراحت دهید تا مزهها به خورد گوشت برود. پیاز، فلفل دلمه ای و قارچ را به صورت خلالی یا حلقه ای برش دهید. در تابه ای بزرگ مقداری کره ریخته، گوشترا اضافه کرده و با حرارت کم تفت دهید تا بپزد. پس از کمی تفت دادن فلفل دلمهای، پیاز و قارچ را اضافه کرده و تفت دهید. وقتی همه مواد پخت، حرارت را خاموش کرده و کباب خوشمزهتان را در کنار ترکیب پیاز خلالی و جعفری سرو کنید.
رولت گوشت
رولت گوشت غذایی خاص و مجلسی است که می تواند سفره شما را به سفره ای لاکچری و خوش رنگ و لعاب تبدیل کند. برای تهیه این رولت خوشمزه کافی است نیم کیلو گوشت چرخ کرده، یک پیاز رنده شده و آب گرفته، یک تخم مرغ و نمک و ادویه را با هم مخلوط کرده، کمی ورز دهید تا کاملا منسجم و چسبناک شود. روی مواد را سلفون کشیده و یک ساعت در یخچال به آن استراحت دهید. پس از یک ساعت، گوشت را به ضخامت یک سانتی متر و به شکل مستطیل روی پلاستیک پهن کنید.
در ظرفی گردوی خرد شده، جعفری خرد شده، سیر رنده شده و زرشک را ترکیب کرده، مواد را یک سمت عرض مستطیل گوشتی قرار داده و به کمک پلاستیک آن را رول کنید. دوباره ۳۰ دقیقه در یخچال استراحت دهید. رولت را چند دقیقه در روغن داغ سرخ کنید سپس حرارت را کم کنید و اجازه دهید هر طرف رولت با حرارت کم کاملا سرخ شده و رولت مغزپخت شود؛ سپس در ظرف سرو قرار داده و در کنار عزیزانتان نوش جان کنید.
انواع غذا سنتی بدون برنج
از گذشته نان یکی از اصلی ترین اجزای سفره ایرانی بوده و بسیاری از غذاهای سنتی در کنار این ماده غذایی کامل می شده است؛ غذاهایی مثل انواع کباب، انواع کوکو، آشها و خوراکها غذاهایی نانی محسوب شده و سالهاست زینت بخش سفره های ایرانی بوده اند. در ادامه با برخی از این غذاهای ساده و خوشمزه آشنا خواهیم شد.
کوکو سبزی
کوکو سبزی غذایی بسیار ساده و خوشمزه است که در کمترین زمان آماده شده ومی تواند گزینه خوبی برای سفره شام شما باشد. برای تهیه کوکوسبزی کافی است سبزی کوکویی، تخم مرغ، زرشک، گردوی خرد شده، نمک، زردچوبه و فلفل را در ظرفی به خوبی مخلوط کنید. کوکوی سبزی را به اندازههای دلخواه در روغن داغ سرخ کرده و با این کوکوی خوشمزه در کنار نان سنگک و سبزی و گوجه سفرهتان را تکمیل کنید.
کوکو سیب زمینی
کوکو سیب زمینی یکی ازخوشمزه ترین و پرطرفدارترین کوکوهای ایرانی است که می توانید آن را جزء برنامه غذای هفتگیتان قرار داده و بدون اینکه از خوردن آن سیر شوید آن را پای ثابت سفرههای شام و حتی نهارتان کنید. برای تهیه این غذای ساده ابتدا سیب زمینیها را آب پز کرده، سپس آنها را رنده یا له کنید. به دلخواه می توانید یک پیاز رنده شده و آب گرفته و یا کمی شوید خشک به کوکویتان اضافه کنید. تخم مرغ را به همراه نمک، فلفل سیاه و زردچوبه به سیب زمینی اضافه کرده و به خوبی مخلوط کنید. وقتی مواد یکدست شد آن را به کمک یک قاشق در روغن داغ سرخ کنید.
آش رشته
آش رشته بدون شک یکی از پرطرفدارترین غذاهای سنتی ایرانی است. این غذای خوشمزه که از قدیم جزء جدانشدنی مراسمات و سفرههای نذری بوده، می تواند هم به عنوان غذا و هم به عنوان پیشغذا مورد استفاده قرار بگیرد. آش رشته با وجود انواع سبزیجات، حبوبات و کشکی که در خود دارد، غذایی کامل و مفذی به شمار آمده و تا ساعتها شما را سیر نگه خواهد داشت. برای درست کردن یک آش رشته خوشمزه و جاافتاده باید حبوبات شامل نخود، لوبیا سفید و لوبیا چیتی را از شب قبل خیسانده و آب آن را چندبار عوض کنید؛ همچنین باید عدس را یک ساعت پیش از شروع پخت بخیسانید.
حبوبات را پس از خیسانده به طور جداگانه پخته و عدس را نیمپز کنید تا له نشود. در ثابلمه ای پیاز را کمی تفت داده، نمک، فلفل و زردچوبه اضافه کنید. حبوبات را در قابلمه ریخته، کمی تفت بدهید و مقداری آب جوشیده اضافه کنید. وقتی آش به جوش آمد، سبزی آش را اضافه کرده، اجازه دهید سبزیها و مواد آَش با حرارت ملایم بپزند و با هم جا بیافتند. سپس رشته آشی را اضافه کرده و مخلوط کنید. نمک آش را اندازه کرده و اجازه دهید تا آش کاملا جا بیافتد؛ در آخر آش را با پیازداغ، سیرداغ،نعناع داغ و کشک تزیین کرده و نوش جان کنید.
آش دوغ
آش دوغ یکی از آشهای خوشمزه محلی کشورمان است که در شهرهای مختلف به شیوههای متنوعی تهیه می شود. کافی است این آش ساده و پرخاصیت را یک بار در خانه تهیه کرده و طعم جذابش را تجربه کنید تا آن را به لیست غذاهای محبوبتان اضافه کرده و خوردنش را به همه پیشنهاد دهید. برای تهیه آش دوغ ابتدا باید ۱۵۰ گرم نخود را از شب قبل خیسانده و آب آن را چندبار عوض کنید.
پس از خیس خوردن، نخودها را در قابلمه ای بپزید. یک پیمانه برنج را چند ساعت بخیسانید، سپس همراه دو لیتر دوغ روی حرارت قرار دهیدتا بجوشد و برنج نرم شود. وقتی برنج پخت، نخود پخته، سیر تفت داده، ۲۰۰ گرم سبزی آش خردشده، نمک و فلفل را به ترتیب به قابلمه اضافه کرده و به خوبی مخلوط کنید. اجازه دهید آش کمی جا بیافتد، سپس در ظرف سرو کشیده، با نعناع داغ، پیاز داغ و سیر داغ تزیین کنید.
آش جو
آش جو یکی دیگر از آشهای سنتی ایران است که میتواند انتخاب خوبی برای وعدههای غذایی مختلف باشد و حتی به عنوان عصرانه یا پیشغذا مورد استفاده قرار گیرد. برای تهیه این آش پرخاصیت ابتدا نخود و لوبیا را از شب قبل بخیسانید و آب آن را چندبار عوض کنید. جو را حدود دو ساعت قبل از پخت خیسانده و سپس آن را چرخ کنید. نخود و لوبیارا به طور جداگانه بپزید. نصف قابلمه را از آب پر کرده و روی حرارت قرار دهید. جو و برنج را در آب ریخته و اجازه دهید تا با حرارت کم بپزند و وقتی پخت، نخود و لوبیای پخته شده را به آن اضافه کنید.
اجازه دهید آش دوباره بجوشد؛ سپس سبزی آش را داخل قابلمه بریزید. نمک، فلفل سیاه و زردچوبه را با پیاز داغ تفت داده و به همراه سیرداغ و نعناع داغ به آش اضافه کنید. در این مرحله باید آش را مدام هم بزنید. بعد از حدود ۴۵ دقیقه کشک را اضافه کرده و دوباره ۳۰ دقیقه زمان بدهید تا آَش جا بیافتد؛ سپس در ظرف سرو ریخته و با نعناع داغ، سیرداغ و پیازداغ تزیین کنید.
اشکنه
اشکنه غذای ساده و اصیلی است که در سکل های مختلفی مثل اشکنه عدس، اشکنه گوجه فرنگی و … تهیه می شود. شکل اصیل و خوشمزه اشکنه به این صورت تهیه می شود که ابتدا یک پیاز را خرد کرده و به همراه زردچوبه و فلفل سیاه تفت دهید، یک قاشق رب گوجه به مواد افزوده و تفت دهید تا خامی رب گرفته شود.
یک قاشق شنبلیله خشک را پودر کرده و روی مواد بریزید. بعد از کمی تفت دادن دو قاشق آرد به مواد اضافه کنید. دو عدد سیب زمینی را نگینی خرد کرده و در قابلمه برزید، چند دقیقه تفت دهید و دولیوان آب جوش ریخته و اجازه دهید تا مواد اشکنه بپزد. پس از پختن سیب زمینی، ۴ تخم مرغ را یکی یکی در قابلمه شکسته و سریع هم بزنید. وقتی تخم مرغ ها خودشان راگرفتند اشمنه لذیذ شما آماده است. نوش جان.
عدسی
عدسی یک غذای مقوی و خوشمزه است که می تواند انتخاب مناسبی برای وعده صبحانه و یا حتی شام باشد. برای پخت این غذای ساده و خوشمزه ابتدا باید از یکی دو ساعت قبل عدس را بخیسانید. پیاز نگینی خرد شده را با کمی روغن تفت داده، مقداری زردچوبه بزنید. رب را به پیاز اضافه کرده و تفت دهید تا خامی رب گرفته شود.
عدس را به همراه نمک و فلفل سیاه به پیاز اضافه کرده، ۶ لیوان آبجوش بریزید و اجاره دهید تا عدس با حرارت ملایم بپزد. می توانید برای لعاب بهتر یک قاشق آرد را در روغن تفت داده و به عدسی اضافه کنبد. حدود ۳۰ دقیقه زمان دهید تا عدسی کاملا جا بیافتد؛ سپس در ظرف سرو ریخته و نوش جان کنید.
کوفته تبریزی
کوفته تبریزی از غذاهای تبریزی اصیلی است که به نقاط مختلف ایران راه یافته و به یک غذای عمومی و پرطرفدار تبدیل شده است. برای تهیه این غذای لذیذ باید ابتدا لپه را از چند ساعت قبل خیس کرده و آبش را چند بار عوض کنید. برنج و لپه را نیم پز کرده و با گوشتکوب بکوبید تا کاملا له شود. برای سس ابتدا پیاز خرد شده را در کمی روغن تفت داده، زردچوبه و رب گوجه اضافه کنید. تفت دهید تا خامی رب گرفته شود. تره و مرزه خرد شده را به همراه نمک و فلفل سیاه به مواد اضافه کرده،روی آن یک لیتر آب بریزید و اجازه دهید تا غلیظ شود.
پیاز رنده شده و آب گرفته را با گوشت چرخ کرده، آرد نخودچی، نمک، فلفل سیاه و زردچوبه مخلوط کرده، سپس برنج و لپه را ریخته و پس از ۵ دقیقه ورز دادن سبزی کوفته و تخم مرغ را اضافه کنید تا مواد کاملا منسجم و چسبنده شود. به اندازه یک پرتقال از مواد برداشته، درون آن مواد دلخواهی مثل گردو، آلو و زرشک قرار داده و کوفته را حسابی منسجم و گرد کنید. کوفته را در سس قرار داده و یک ساعت و نیم زمان دهید تا با حرارت ملایم و در نیمه باز کاملا بپزد؛ سپس در ظرف سرو چیده و نوش جان کنید.
کله جوش
برای تهیه این غذای اصیل و مقوی راه ساده ای در پیش دارید؛ تنها کافی است پیاز خرد شده را با کمی روغن تفت دهید، وقتی سبک شد نمک، فلفل سیاه و زردچوبه را اضافه کرده، سپس گردوی خرد شده و نعناع خشک بریرید. وقتی خامی گردوها گرفته شد کشک را همراه مقداری آب جوش اضافه کنید. پس از ۱۰ دقیقه جوشیدن اگر غلظت کله جوش زیاد بود مجددا کمی آب جوش اضافه کرده و پس از چند دقیقه جوشیدن دوباره، در ظرف سرو ریخته و با نعناع و گردو تزیین کنید.
میرزا قاسمی
اگر از علاقه مندان به بادمجان هستید میرزا قاسمی از آن غذاهای سنتی و ساده ای است که می توانید بهراحتی آن را در خانه تدارک دیده و از طعم دلچسب آن لذت ببرید؛ تنها کافی است چند بادمجان را روی ذغال و یا روی شعله گاز کبابی کرده و پوست بکنید. گوجه فرنگیها را پوست کنده و ساطوری کنید.
سیر را رنده کرده و همراه زردچوبه در کمی روغن تفت دهید، سپس بادمجان کبابی ساطوری شده و گوجه ساطوری را اضافه کرده، نمک و فلفل بزنید و اجازه دهید آب گوجه تبخیر و بادمجان به روغن بیافتد. یک سمت تابه را خالی کرده و تخم مرغها را در آن می شکنیم، وقتی تخم مرغ پخت آن را با بقیه مواد مخلوط کرده و پس از چند دقیقه تفت دادن در ظرف سرو بکشید و نوش جان کنید.
خوراک لوبیا
خوراک لوبیا از آن غذاهایی است که نه تنها بین ما ایرانیها، بلکه در همهجای دنیا بسیار پرطرفدار بوده و صبحانهای محبوب به شمار می آید؛ هرچند که این غذای خوشمزه، در ایران علاوه بر صبحانه، برای وعده شام و حتی نهار هم گزینهای محبوب به شمار می آید. برای تهیه این خوراک لذیذ، ابتدا لوبیا چیتی را از حدود ۶ ساعت قبل خیس کنید. پیاز خرد شده را در روغن سرخ کرده و کنار بگذارید. سیر خرد شده را کمی تفت داده، گوجه فرنگی خرد شده را به آن اضافه کنید و تفت دهید. وقتی آب گوجه تبخیر شد، گوشه تابه رب گوجه را کمی تفت داده، سپس با مواد مخلوط کرده، لوبیا را روی آنها بریزید و تفت دهید.
مقداری آب جوشیده روی لوبیا ریخته و حدود سه ساعت زمان دهید تا با حرارت ملایم و در بسته بپزند. در تابه ای سیب زمینی خرد شده را تفت دهید تا نرم شود، سپس کنار بگذارید و قارچ خرد شده را در همان تابه تفت دهید. در اواسط پخت لوبیا، سیب زمینی، قارچ و پیاز داغ را به همراه نمک، فلفل سیاه و زردچوبه به لوبیا اضافه کرده و اجازه دهید لوبیا کامل بپزد و خوراک جا بیافتد. نوش جان
آب دوغ خیار
آب دوغ خیار غذایی قدیمی و انتخابی عالی برای روزهای گرم تابستان است. برای تهیه این غذای دلچسب و ساده تنها کافی است ماست را به همراه کمی خامه در ظرفی ریخته و مخلوط کنید. سپس خیار خرد شده، نعناع، ترخون، ریحان، شوید و مرزه خرد شده، پیاز خرد شده، گردوی خرد شده و کشمش را به ماست اضافه کرده و مخلوط کنید. یک لیتر دوغ را به همراه نمک و به دلخواه فلفل سیاه و گل محمدی به مواد افزوده و کاملا ترکیب کنید. آب دوغ خیار خوشمزه و خنک شما آماده است. نوش جان.
غذا بدون برنج فست فودی
دسته ای دیگر از غذاهایی که می توان آنها را بدون برنج و به عنوان وعده ای کامل در نظر گرفته و امروزه از طرفداران زیادی در سطح دنیا برخوردارند، غذاهای فست فودی هستند که می توان آنها را به راحتی از فست فودها تهیه و یا در خانه آماده کرد. کیفیت و خاصیت این گروه از غذاها بستگی زیادی به تازگی و سلامت مواد اولیه و نوع تهیه و پخت آنها دارد. در ادامه به معرفی برخی از این غذاهای خوشمزه خواهیم پرداخت.
پیتزا
پیتزا غذایی خوشمزه و با اصالتی ایتالیایی است که امروزه به یکی از پرطرفدارترین فست فودهای دنیا بدل شده است. این غذای محبوب که در منوی هر فست فودی به چشم می خورد انواع بسیار زیادی داشته و در واقع نانی است که با مخلفات متنوع و پنیر پیتزا کامل شده، به راحتی میتوانید آن را با مواد در دسترس و یا مورد علاقه خود تهیه کنید. برای تدارک پیتزایی لذیذ، اصلی ترین چیز، داشتن پنیر پیتزا و خمیری با کیفیت است که در ساده ترین شکل، پیتزا پنیری خوشمزه برای شما فراهم می آورد. می توانید روی خمیر پیتزا را با انواع سبزیجاتی چون قارچ، فلفل دلمه ای، ریحان و مواد دیگری چون گوشت، مرغ، ژامبون و… پر کرده و غذایی دلچسب برای خانوادهتان تهیه کنید.
همبرگر
همبرگر درواقع نوعی کباب بینالمللی و پرطرفدار است که به راحتی می توان آن را در خانه تدارک دیده و از طعم جذاب آن لذت برد؛ برای این کار کافی است گوشت چرخ کرده را با پیاز رنده شده و آب گرفته و سیر رنده شده ترکیب کرده، تخم مرغ را به همراه نمک و فلفل سیاه اضافه کنید و به خوبی ورز دهید تا مواد کاملا منسجم و چسبناک شود. مواد گوشتی را قالب زده و همبرگر را بین دو لایه پلاستیک به مدت یک ساعت در فریزر استراحت داده و سپس در روغن سرخ کرده و یا گریل کنید.
پیراشکی
پیراشکی مانند پیتزا و اشترودل می تواند با مواد متنوعی پر شده و حتی به عنوان شیرینی مورد استفاده قرار بگیرد. برای تهیه خمیر پیراشکی ابتدا باید یک قاشق خمیرمایه، یک قاشق شکر و نصف لیوان آب ولرم را ترکیب و با در بسته ۱۰ دقیقه کنار بگذارید تا عمل بیاید. وقتی مایه خمیر عمل آمد سه عدد تخم مرغ، ۴ قاشق روغن مایع، کمی نمک به آن اضافه کرده و پس از مخلوط کردن، یک و نیم تا دو لیوان آرد را کم کم روی مواد ریخته و ترکیب می کنیم.
خمیر را به خوبی ورز داده، سپس روی آن را پوشانده و حدود یک ساعت در جای گرم استراحت دهید. پس از استراحت خمیر را مجددا کمی ورز دهید و سپس قالب زده، داخل پیراشکی را با مواد دلخواهی مثل ترکیب گوشت و سبزیجات، مرغ و… پر کرده و پیراشکی را به خوبی ببندید تا مواد داخلی بیرون نریزد. روی پیراشکی را با ترکیب زرده تخم مرغ و روغن رومال کرده، کمی کنجد بپاشید، سپس آنها را در سینی فر بچینید و در فر از قبل گرم شده حدود ۲۰ دقیقه با دمای ۱۸۰ درجه حرارت دهید. همچنین می توانید این پیراشکی ها را در روغن داغ نیز سرخ کنید و از طعم خاص و خوشمزه آن لذت ببرید.
سمبوسه سیب زمینی
سمبوسه سیب زمینی از آن غذاهای بسیار ساده و پر طرفدار است که در هر سفره ای قرار بگیرد ظرف آن با سرعتی باورنکردنی خالی خواهد شد. برای تهیه این غذای آسان و خوشمزه جنوبی ابتدا باید سیب زمینی ها را آب پز کرده، پس از پختن آنها را پوست بکنید و کاملا پوره کنید. پیاز خرد شده را در تابه ای تفت دهید؛ وقتی سبک شد سیر خرد شده و زردچوبه را اضافه کرده، پس از چند لحظه، گشنیز و جعفری خرد شده را ریخته و کمی تفت دهید و از روی حرارت بردارید.
ترکیب پیازداغ را به همراه نمک، فلفل و ادویه های دلخواهتان به سیب زمینی اضافه کرده و مواد را به خوبی ترکیب کنید. نان لواش را برش زده، مقداری از مواد سیب زمینی را در آن ریخته و به شکل مثلثی بپیچید. سمبوسه ها را در روغن داغ فراوان سرخ کرده، روی توری قرار دهید تا روغن اضافه آن گرفته شود، سپس در ظرف سرو چیده و نوش جان کنید.
فلافل
این غذای خوشمزه عربی که امروز در سراسر دنیا طرفدار دارد برخلاف ظاهرش به آسانی در خانه قابل تهیه بوده و می توانید انتخاب مناسبی برای وعده شام باشد. برای تهیه فلافل ابتدا باید نخودها را حداقل از یک روز قبل خیسانده و آب آن را چند بار عوض کنید. نخود، پیاز، سیر، یک سیب زمینی کوچک، زیره، پودر تخم گشنیز و به دلخواه مقداری جعفری را درون غذاساز یا چرخ گوشت ریخته و همه مواد را با هم چرخ کنید. نمک، فلفل، زردچوبه و ادویه را به مایه فلافل اضافه کرده و کاملا ترکیب کرده و ورز دهید. فلافل ها را با قالب یا قاشق در روغن داغ شناور سرخ کرده و در کنار سس انبه نوش جان کنید.
سوسیس بندری
بعد از شنیدن نام سوسیس بندری اولین چیزی که به ذهنمان میرسد ساندویچیهای نوستالژیک دهه شصتی و طعم تند و جذاب این ساندویچ خوشمزه است. اگر قصد تجربه دوباره این طعم لذیذ را دارید ابتدا باید سوسیس را به شکل مورب برش داده و کنار بگذارید. پیاز را خلالی خرد کرده و با کمی روغن تفت دهید.
در حین تفت خوردن می توانید چند قاشق آب به پیاز اضافه کنید تا پیازتان کاراملی شود. وقتی پیازها نرم و کاراملی شد سوسیس را اضافه کرده و تفت دهید تا سرخ شود. رب گوجه را در تابه ای کوچک با کمی روغن سرخ کنید و به همراه سس کچاپ، نصف لیوان آب جوش و نمک و فلفل به سوسیسها اضافه کنید. بندری را تفت دهید تا آب آن تبخیر شده و روغن بیاندازد، سپس این غذای خوشمزه را در ظرف سرو کشیده و نوش جان کنید.
لازانیا
لازانیا یکی دیگر از غذاهای معرو ایتالیایی است که در دنیا بسیار پرطرفدار بوده و می توان به راحتی آن را برای وعده نهار، شام و یا حتی میهمانیها تدارک دید. برای تهیه یک لازانیای خوشمزه پیاز خرد شده را در روغن تفت دهید، وقتی سبک شد گوشت چرخ کرده را اضافه کرده و مخلوط کنید. فلفل دلمه ای خرد شده را به همراه نمک، فلفل، پودر سیر و ادویه به مواد گوشتی اضافه کرده و مواد را با هم تفت دهید. قارچ خرد شده را در تابه ای با کمی کره یا روغن و با حرارت بالا سرخ کنید. گوجه فرنگی را پوست کنده و پوره کنید.
قارچ، رب گوجه و پوره گوجه را به مواد گوشتی اضافه کرده و ترکیب کنید. ورقه های لازانیا را در آب درحال جوش قرار داده و چند دقیقه زمان دهید تا نرم شوند، سپس آبکش کرده و روی آنها آب سرد بگیرید. کف ظرفتان را کمی چرب کرده، یک لایه ورق لازانیا بچینید، روی آن یک لایه از مواد گوشتی و روی مواد گوشتی هم یک لایه پنیر پیتزا. لایه ها را به همین ترتیب ادامه دهید تا موادتان تمام شود، لایه آخر باید پنیر پیتزا باشد. می توانید در لابهلای مواد از سس بشامل نیز استفاده کنید. لازانیا را در فر از قبل گرم شده قرار داده و پس از آماده شدن نوش جان کنید.
انواع غذا بدون برنج از نوع سالاد
یکی دیگر از انواع غذاهایی که می توانید به عنوان یک وعده سبک و بدون برنج از آن استفاده کنید سالادها هستند. سالادها که معمولا به عنوان پیش غذا و در کنار غذای اصلی سرو می شوند، تنوع بسیار زیادی داشته و قابلیت ترکیب با انواع حبوبات و حتی گوشت و تبدیل شدن به غذای اصلی را نیز دارند.
اگر قصد تهیه وعده ای ساده و بدون برنج را دارید، سالادهای تازه و خوشمزه یکی از گزینه هایی هستند که شما از انتخاب آنها پشیمان نخواهید شد. با ما همراه باشید تا با معرفی چند سالاد خوشمزه و پر و پیمان، شما را در تدارک غذایی یالم و خوشمزه یاری کنید.
سالاد ماکارونی
سالاد ماکارونی یک از انواع سالادهای رنگارنگ و خوشمزه است که با وجود داشتن ماکارونی ، خود می تواند به عنوان وعده ای کامل و جذاب به خصوص برای کودکان در نظر گرفته شود. درست کردن سالاد ماکارونی بسیار ساده و مواد مورد استفاده آن نیز بسیار سلیقه ای است، کافی است ابتدا ماکارونی های فرمی را همراه نمک و روغن در آب جوش بریزید. وقتی ماکارونیها پخت، آبکش کرده، روی آن آب سرد بگیرید و کنار بگذارید.
ماکارونی ها را پس از سرد شدن در ظرفی ریخته و سبزیجات و مواد مورد نظرتان مثل مرغ پخته و ریش ریش شده و یا ژامبون خرد شده، خیار شور خرد شده، ذرت، نخودفرنگی و سیب زمینی آب پز خرد شده را روی ماکارونی ها ریخته و مخلوط کنید. در کاسه ای سس مایونز را با مقداری ماست چکیده، شوید خشک، نمک، فلفل و آبلیمو ترکیب کرده و روی سالادتان بریزید و به خوبی مخلوط کنید. سالادخوشمزه شما آماده است، این غذای خوشمزه را تهیه کرده و در کنار خانواده از طعم دلچسب آن لذت ببرید.
سالاد سزار
سالاد-سزار یکی از سالادهای خوشمزه و پرطرفدار رستورانی است. که نام آن در منوی هر فست فود بزرگی به چشم می خورد. این سالاد خوشمزه و محبوب که اصالتی ایتالیایی داشته. و با دستورهای متنوعی تهیه می شود را به سادگی می توانید. در خانه تهیه کرده و به عنوان یک پیش غذا و یا حتی یک وعده غذایی مورد استفاده قرار دهید. برای این کار کافی است فیله های مرغ را با نمک، فلفل، پودر سیر، پاپریکا، زعفران، آبلیمو، روغن زیتون و پیاز خرد شده ماساژ داده. و در ظرف دربسته یک ساعتی در یخچال استراحت دهید تا مرغها مزه دار شوند. سپس فیلههای مرغ را گریل کنید.
کاهو را به صورت نسبتا درشت خرد کرده و در ظرف سرو بریزید. نان تست را به ششکل مکعب های کوچک برش داده. درظرفی سیر رنده شده و روغن زیتون را ترکیب کرده. و نان های تست را درون ظرف ریخته و با مواد مزهدار کنید. مرغ را به اندازه های دلخواه برش داده و همراه با نان تست طعم دار به کاهوها اضافه کنید. روی سالاد کمی پنیر پارمسان ریخته و اگر دوست داشتید. برای رنگ و طعم بهتر چند عدد زیتوون و گوجه گیلاسی به سالاد اضافه کنید. برای تهیه سس مخصوص سالاد.سزار باید یک قاشق سس خردل، دو قاشق سرکه بالزامیک، لیموترش، ۴ تا ۵ قاشق پنیر پارمسان، نصف پیمانه روغن زیتون، دوحبه سیر رنده شده، یک قاشق آب و نمک و فلفل سیاه را ترکیب کرده و این سس خوشمزه را در کنار سالاد*سزار سرو کنید.
سالاد یونانی
سالاد یونانی سالادی رنگارنگ و در عین حال ساده و بسیار خوشمزه است که می تواند رنگ و رونق خاصی به سفره غذای شما ببخشد. برای تهیه این سالاد بین المللی لذیذ خیار، پیاز قرمز و گوجه فرنگیرا درشت خرد کرده و همراه فلفل دلمه ای ریز خرد شده، زیتون سیاه بدون هسته و پنیر فتای مکعبی خرد شده در ظرف سالاد بریزید. مقداری روغن زیتون، سرکه بازامیک، آبلیمو و نمک اضافه کرده، سالاد را به خوبی ترکیب کنید. روی ظرف را سلفون کشیده و یکی دو ساعت در یخچال استراحت دهید تا سالادتان خنک و طعمدار شود. سالاد خوشمزه شما آماده است. نوش جان.
سالاد الویه
این سالاد خوشمزه دوست داشتنی که اصالتی روسی دارد. به راحتی می تواند به عنوان یک وعده غذایی کامل در نظر گرفته شده. و یا برای تهیه انواع فینگرفود و پیش غذا مورد استفاده قرار بگیرد. برای تهیه این سالاد خوشمزه سیب زمینی و تخم مرغ آب پز را رنده کرده. سینه مرغ پخته و ریش ریش شده را به مواد اضافه کنید.
خیار شور را ریز خرد کرده و به همراه نخود سبز روی سالاد ریخته و مخلوط کنید. به دلخواه می توانید از مقداری هویج رنده شده هم در این سالاد استفاده کنید. برای سس سالاد سس مایونز، ماست چکیده، روغن زیتون، آبلیمو و نمک و فلفل سیاه را در کاسه ای ترکیب کرده.روی سالاد بریزید و همه مواد را به خوبی با هم مخلوط کنید. سالاد سرد جذاب شما آماده است. می توانید آن را همراه گوجه خرد شده سرو کرده و در کنار خانواده نوش جان کنید.
لیست انواع غذاهای بدون برنج
امروزه برنج به یکی از اجزای اصلی سفره های ایرانی تبدیل شده. و در بیشتر خانهها حداقل یک وعده غذایی را به خود اختصاص میدهد. مصرف این ماده غذایی باوجود خواصی که دارد ممکن است. به دلایلی ازجمله بیماری، رژیم غذایی و… برای برخی از افراد محدودیت داشته باشد. اگر شما هم در استفاده از برنج محدودیت داشته. و یا به دنبال ایجاد تنوع در برنامه غذاییتان هستید. می توانید با تهیه غذاهایی که در این مقاله معرفی شد. سفره ای کامل، مغذی و درعین حال بدون برنج داشته باشید. در ذیل با لیستی از انواع این غذاهای خوشمزه و پرطرفدار آشنا خواهید شد. که می توانید به راحتی آنها را جایگزین برنج کرده و به سفره هایتان تنوع ببخشید.
- رولت مرغ
- مرغ شکم پر
- مرغ بریانی
- خوراک مرغ و سبزیجات
- اشترودلمرغ و قارچ
- شنیسل مرغ
- کراکت مرغ و سیب زمینی
- استیک مرغ
- کباب شامی
- ماکارونی
- آبگوشت
- کباب تابه ای
- بریون
- کباب کوبیده
- کباب ترکی
- رولت گوشت
- کوکو سبزی
- کوکو سیب زمینی
- آش رشته
- آش دوغ
- آش جو
- اشکنه
- عدسی
- کوفته تبریزی
- کله جوش
- میرزا قاسمی
- خوراک لوبیا
- آب دوغ خیار
- پیتزا
- پیراشکی
- سمبوسه سیب زمینی
- فلافل
- سوسیس بندری
- لازانیا
- سالاد ماکارونی
- سالادسزار
- سالادیونانی
- سالادالویه
گردآوری توسط مجله آرادل
تنظیم و نگارش : مدیر
اگر به دنبال غذایی بدون برنج و سبک میگردید این مطلب را از دست ندهید!
منبع