
طرز تهیه رولت خرما: رولت خرما را میتوان یکی از خوشمزه ترین و دوست داشتنیترین شیرینیهایی شمرد که در عزاداری ها نیز مرسوم است. این شیرینی محبوب روشهای طبخ بسیاری دارد. ما در ادامه بهترین روشهای طبخ دسر خرما را به شما آموزش خواهیم داد. پیشنهاد میکنم حتی اگر از طرفداران خرما نیستید همراه ما باشید، چرا که در آخر از طرفداران رولت خرما خواهید بود.
طرز تهیه رولت خرما ساده و بدون آرد
از جمله طرز تهیه های رولت خرما، تهیه آن با آرد و بدون آرد است که در هر کدام از موارد میتوان از فیلینگهای مختلف ِ گردو، کنجد و… در آن استفاده کرد.
رولت خرمای بدون آرد با دو روش پخت میشود:
- رولت خرما با مغزیجات
- رولت خرما با بیسکویت
به طور کلی برای تهیه رولت خرما، باید در ابتدا خرماها را از هسته جدا سازی کنیم، سپس به وسیله چاقو یا آسیاب خرد کنیم تا خمیری شکل شود و با سایر موارد(مانند پودر بیسکویت، مغز گردو، مغزبادام، کره بادام زمینی و…) مخلوط کنیم. این توضیحات پایه اصلی برای تهیه انواع رولت خرما است.

مواد لازم تهیه رولت خرما
مواد | مقدار |
خرما | ۱ تا ۲ کیلو |
آرد | ۲تا ۳پیمانه |
دارچین | به مقدار لازم |
پودر نارگیل | به مقدار لازم |
گردو | به مقدار لازم |
زنجبیل | به مقدار لازم |
روغن | ۳قاشق غذا خوری |

طرز تهیه رولت خرما با آرد گندم
مانند مراحل قبل هسته خرماها را خارج کرده و خرد کنید تا خمیری شکل شود. خمیر خرما را کنار بگذارید. اکنون مانند پخت حلوا، آرد را الک کرده و تفت دهید. برای اینکه آرد به خوبی الک شود، مقداری روغن به آن اضافه کنید.
حالا نوبت خرماهاست. خرماها را داخل تابه ریخته و تفت دهید و دارچین و زنجبیل را به آن اضافه کنید. در این هنگام خرماها را همراه آرد مخلوط کرده وسپس روی یک سطح صاف که زیر آن را با پلاستیک فریزر پوشاندید خمیر را پهن کنید و رول کنید مانند موارد قبل، رول را داخل یخچال قرار داده و پس از سفت شدن برش دهید. بعد از برش میتوانید با گردو یا نارگیل یا هر مغز در دسترس رولت خرمایتان را تزیین کنید.
طرز تهیه رولت خرما و بیسکویت
برای تهیه این رولت خرما میتوان از انواع مختلف بیسکویت استفاده کرد مانند پتی بور , ساقه طلایی , بیسکویت مادر و ویفر و… . بیایید دوباره نگاهی به موادی که لازم دارید، بیاندازیم.

مواد | مقدار |
خرما | ۲۰۰گرم |
روغن یا کره | ۲ قاشق غذا خوری |
بیسکویت | ۲۰۰گرم |
عسل | ۱ قاشق غذاخوری |
گردو یا بادام | برای تزئین |
نمک | به میزان لازم(کم) |
پودر کاکائو | نصف قاشق چای خوری |
طرز تهیه رولت خرما با بیسکویت
برای این کار همان طور که بالاتر اشاره شد خرماها را از هسته جدا کنید و با کمک چاقو یا خردکن خرد کنید تا حالت خمیری بگیرد. توجه داشته باشید که لبه چاقو یا تیغه خرد کن را میبایست به روغن آغشته کرد. اینکار به راحت جدا شدن خرما از تیغه و لبه چاقو کمک میکند.
خرماها را کنار بگذارید و به سراغ بیسکویت ها بروید. با کمک وردنه و یک پلاستیک فریزر بیسکویت ها را خرد کنید. برای اینکار میتوان از همان دستگاه خردکن نیز استفاده کرد. سپس خمیر خرما را همراه پودر بیسکویت، روغن یا کره، عسل، پودر کاکائو و نمک، درون مخلوط کن بریزید و مخلوط کنید تا خمیری یکسان حاصل شود.

این خمیر را بر روی یک سطح صاف پهن کرده و به کمک پلاستیک فریزر خمیر را رول کنید و درون یخچال قرار دهید. بعد از یک ساعت رول را بیرون آورده و برش دهید. میتوانید از مغزیجات یا پودر نارگیل برای تزیین استفاده کنید.
طرز تهیه رولت خرما و بیسکویت پتی بور
تهیه این نوع رولت خرما دقیقا پایه اصلی برای تهیه انواع رولت خرما است با این تفاوت که شما نوع بیسکویت را در اختیار دارید. نوع بیسکویت برای تهیه این رولت امری اختیاری است اما گاهی برخی از بیسکویت ها برای هضم بسیاری افراد دشوار است. تهیه این رولت با بیسکویت پتی بور و یا بیسکویت مادر به دلیل هضم آسان، پیشنهاد خوبی است. همچنین وجود نوع جدیدی از بیسکویتها که دارای رده غذایی کم قند هستند، برای افرادی که رژیم های خاص غذایی مانند رژیم انواع قندهای مصنوعی دارند بسیار مناسب است.

طرز تهیه رولت خرما با آرد نخودچی
طرز تهیهی رولت خرما با آرد نخودچی دقیقا مانند تهیه رولت خرما با آرد ساده است و تنها نکتهای که باعث تفاوت آن میشود، این است که استفاده از آرد نخودچی باعث افزایش ارزش غذایی رولت خرمای شما میشود. چرا که آرد نخودچی به دلیل داشتن فیبر بالا به گوارش کمک میکند و همچنین این آرد باعث حفظ کردن سطح انرژی، کاهش کلسترول و صدالبته کاهش قند خون میشود که گزینه مناسبتری از آرد سفید است. خصوصا برای ورزشکاران و بیماران دارای قند خون و کلسترول بالا .
بیشتر بخوانید : افطاری های خوشمزه ماه رمضان با چند دسر خرما مقوی
طرز تهیه رولت خرما و ارده
مواد اولیه این نوع رولت خرما تفاوت چندانی با سایر دستور پختها ندارد، فقط از ارده به جای پودر بیسکویت و یا مغزیجات استفاده میشود.
برای تهیهی رولت خرما و ارده، ابتدا کره را بر روی حرارت ملایم قرار دهید تا ذوب شود. در همین حین گردو ها را خرد کنید. سپس خرماهای بدون هسته را آرام ورز دهید و آهسته آهسته کره ذوب شده، ارده و دارچین را به آن اضافه کنید. مواد را روی سطح صاف پهن کنید. با کمک پلاستیک فریزر مواد را رول کنید. رول ها را درون یخچال قرار دهید تا سفت شود. بعد از خارج کردن رول ها، آنها را با گردو خرد شده تزیین کنید.

طرز تهیه رولت خرما و مغزیجات (آجیلی)
اگر تا به حال رولت خرما و مغزیجات درست نکردهاید، باز چنین نسبتها برای مواد اولیهی آن استفاده کنید:
مواد | مقدار |
خرما | ۲۰۰گرم |
مغزها (گردو,پسته,بادام و…) | ۱۰۰گرم |
کره بادام زمینی | ۲قاشق غذا خوری |
عسل | ۱قاشق غذا خوری |
پودر کاکائو | نصف قاشق چای خوری |
نمک | به میزان لازم (کم) |
مغزهای خرد شده | نصف فنجان |

برای تهیهی رولت خرما و مغزیجات، خرما هارا خرد کرده تا بافت، خمیری شکل شود. در ادامه مغزهای خرد شده را به خمیر خرما اضافه کنید. برای مغزیجات میتوان از گردو، بادام و پسته استفاده کرد. مغزیجات خرد شده را با عسل، پودر کاکائو، کره بادام زمینی و اندکی نمک ترکیب کنید تا مخلوطی خمیری شکل حاصل شود. خمیر را بر روی کیسه فریزری که روی سطح صاف است پهن کرده و سپس رول کنید. رول را درون یخچال قرار دهید تا سفت شود. بعد از سفت شدن رولها را برش دهید و با اضافه مغزیجات تزیین کنید.
طرز تهیه رولت خرما و گردو
تهیه این مورد از رولت خرما بسیار ساده است چرا که تمامی موارد گفته شده را شامل میشود و شما تنها در هنگام رولکردن میتوانید از گردو در آن استفاده کنید (هنگام رول کردن گردو درون آن گذاشته شود) همچنین میتوانید از مقدار گردوی بیشتری در هنگام مخلوط کردن خمیر به آن اضافه کنید.

طرز تهیه رولت خرما و کنجد
رولت خرما و کنجد، دستور تهیهی مستقلی ندارد. شما میتوانید بعد از تهیهی انواع رولت خرما، سطح آن را با کنجد بپوشانید. ترکیب رولت خرما و گردو با کنجد، میتواند ترکیب برندهی این دسر باشد.

طرز تهیه رولت خرما و پودر نارگیل
پودر نارگیل هم که یارِ قدیمی خرماست، درست مشابه کنجد، بیشتر برای روکشکردن رولتهای خرما استفاده میشود.
طرز تهیه رولت خرما و حلوا (مغز حلوا)
تهیه این رولت کمی متفاوت با رولت خرمای با آرد است. با این شباهت که در هر دو از آرد استفاده میشود و مواد اولیه هر دو تقریبا مانند هم هستند اما در هنگام درست کردن خمیر در این رولت خرما و حلوا، ما از شکر، هل آسیاب شده و گلاب استفاده میکنیم که علاوه بر خوش طعم کردن آن، خوش بو نیز میشود و میتوانید در هنگام رول کردن نیز، در آن از حلوا استفاده کنید.

طرز تهیه رولت خرما و موز
اگر خیلی اهل خوردن شیرینیجات نیستید، خرمای رولتتان را با موز ترکیب کنید و از طعم لذیذ و خوشمزهای که خلق میکند، لذت ببرید.
طرز تهیه رولت خرما با فیلینگ و تزئین
در موارد بالا به بررسی انواع رولت خرما با مواد مختلف پرداختیم اما یکی از موضوعات مهم باقی مانده فیلینگهای این رولت خوشمزه است.
برای بیان دقیق مسئله باید به این نکته توجه کرد که چه نوع موادی میتوانند به عنوان فیلینگ رولت خرما استفاده شوند؟ در پاسخ به این سوال باید گفت تمامی موارد ذکر شده در تهیه این رولت میتوانند به عنوان فیلینگ نیز استفاده شوند، به این صورت که هنگام رول کردن مواد، شما میتوانید در داخل آن از گردو، موز، پسته، بادام، حلوا و هر میوه یا مغزیجات دلخواه یا هر نوع شیرینی دلخواه استفاده کنید.
در ادامه باید به این مورد هم اشاره کرد که شما میتوانید از هر گونه پودر دلخواه، هم برای تزیین و هم برای فیلینگ داخل رولت استفاده کنید. انواع کرم ها نیز برای رولت خرما همین قابلیت را دارا هستند.
طرز تهیه رولت خرما مجلسی
برای اینکه بتوانید با یک رولت مجلسی سفرهتان را درخشان کنید، به چند نکتهی کلیدی توجه کنید تا رولت خرمای شما شکیل و زیبا شود.
- در هنگام رول کردن خمیر تهیه شده، باید دقت کنید که به خوبی و بدون شکستگی رول شود.
- بعد از رول شدن چند بار به شکل یک وردنه، رولت خرمایتان را در سطح صاف قل دهید.
- هنگام برش، چاقوی برش را به روغن آغشته کنید تا خمیر به چاقو نچسبد زیرا این امر ممکن است به شکل رولها آسیب بزند.

فوت و فن طرز تهیه رولت خرما
هر چند در بین توضیحات و طرز تهیههای مختلفی که در دستورهای تهیهی مختلف گفته شد، مواردی وجود دارد که شاید برخی به کم اهمیت بودن آن فکر کنند اما در حقیقت رعایت این موارد به شما یک رولت خرمای بینقص را میدهد.
پس حواستان به این نکات کوزهگری باشد:

- حتما باید قبل از خرد کردن خرما، تیغهی خردکن یا هر وسیلهای که عمل خرد کردن را با آن انجام میدهید را به روغن آغشته کنید. این امر باعث میشود که خمیر خرما به تیغه نچسبد و خرما هدر نرود.
- در تهیهی رولت خرما با آرد بهتر است آرد را چندین بار الک کنید. این امر باعث خالص شدن آرد میشود و در نتیجه رولت خرمای باکیفیتتری نصیبتان میشود.
- بهتر است در تهیهی رولت خرما، خرماها را بشویید.
- اگر در طبخ رولت خرما از کره به جای روغن استفاده کنید، ماندگاری بالایی پیدا میکند.
فواید رولت خرما
و اما فواید این شیرینی خوشمزه! از فواید این شیرینی خوشمزه میتوان به طبع گرم آن اشاره کرد که برای بسیاری از افراد که طبع سردی دارند و این مسئله بر گوارش آنها تاثیر گذاشته مفید است. همچنین اگر در تهیه این نوع رولت از آرد نخودچی استفاده کنیم، میتوانیم دسری با ارزش غذایی بالا داشته باشیم.
روش نگهداری رولت خرما
هر چند رولت خرما در بیرون از یخچال و در ظرف بسته هم ماندگاری خوبی دارد، اما با نگهداری آن در یخچال میتوانید برای مدت زمان زیادی، رولت خرمایتان را با همان کیفیت اولیه داشته باشید. فقط حواستان باشد، رولت خرمایتان را در ظرف در بسته نگه دارید.
خرید و قیمت خرما از باسلام
همانطور که در دستورپختها دیدید، برای درست کردن این رولت خوشمزه فقط کافی است در یخچالتان خرمای تازه و خوشمزه داشته باشید. در بازار باسلام میتوانید غرفهدارانی از جنوب کشور را پیدا کنید که میتوانند برایتان خرماهای تازهی جنوب را بفرستند.

سوالات متداول دربارهی رولت خرما
با استفاده از چاقو یا خردکن میتوان خرما را چرخ کرد و با استفاده از فویل یا یک پلاستیک فریزر که زیر خمیر پهن شده به آسانی میتوان خرما را رول کرد.
بله، این شیرینی میتواند هم یک صبحانه خوشمزه باشد، هم یک میان وعده و همچنین میتوان در مراسمات از آن استفاده کرد.
برای اینکه رولت خرمایتان ارزش غذایی بیشتری داشته باشد، به جای آرد گندم از آرد نخودچی استفاده کنید.
گردآوری توسط مجله آرادل
تنظیم و نگارش : مدیر
آموزش بهترین روشهای طبخ دسر و رولت خرما
منبع