تمیز کردن هفتگی خانه و زندگی به روال عادی زندگی من تبدیل شده و از آرامش پس از نظافت لذت زیادی می برم. اما به نظر می رسد یخچال تنها جایی است که از تمیزکاری هفتگی قسر در می رود. بالاخره یک روز تصمیم گرفتم سراغ یخچال بروم و آن از بیخ و بن تمیز کنم. در پایان کار اما از میزان کثیفی و موادغذایی منقضی شده در داخل یخچال متعجب شدم. یخچال من جایی برای نگهداری مواد غذایی نبود. در واقع جایی بود که مواد غذایی می رفتند و می میرند و فراموش می شوند.
پس از آن روز، تصمیم گرفتم به خودم آموزش بدهم که چگونه یخچالی منظم و تمیز داشته باشم تا بتواند کارش را برای تازه نگه داشتن غذا انجام دهد و اینجا مطالبی را که یاد گرفتم با شما به اشتراک می گذارم.
اگر هر بار که در یخچال را باز میکنید نگران افتادن چیزی هستید، یعنی خیلی شلوغ است و این یعنی شما آن را به انبارکننده موادغذایی تبدیل کرده اید. پر کردن هر اینچ یخچال می تواند منجر به غذاهای فراموش شده، مسدود شدن دریچه های هوا، اختلال در جریان هوا و کاهش بهره وری انرژی شود. گفته میشود، اگر یخچال شما تقریباً خالی است، آن را با چند بطری آب پر کنید که وقتی بطری ها سرد میشود، به دستگاه کمک میکند دمای خنک را حفظ کند
میوه ها و سبزیجات را برش ندهید
ما می دانیم که بسیاری از مردم توصیه می کنند میوه ها و سبزیجات را قبل از نگهداری در یخچال بشویید و برش دهید تا میان وعده های سالم را تشویق کنید. چیزی که وجود دارد این است که محصولات خرد شده سریعتر خراب می شوند. بهترین روش این است که وقتی آماده مصرف هستید آن را بشویید و برش دهید.
نگهداری شیر در درب یخچال اشتباه است
معمولا اقلامی که مستعد فاسد شدن هستند، مانند تخم مرغ و شیر، به طور ایده آل باید در قفسه میانی نگهداری شوند و قطعاً در درب یخچال نگهداری نمی شوند.
زیرا گرم ترین نقاط یخچال شما داخل در و قفسه بالایی آن است. از آنجایی که شیر ممکن است فاسد شود، باید در قفسه وسط قرار گیرد که از دمای ثابتی برخوردار است. در مورد تخم مرغ ها هم همینطور است. آنها را داخل محفظه تخم مرغ قرار ندهید. شما باید چاشنی ها را که معمولاً سرشار از سرکه و نمک هستند در درب یخچال نگهداری کنید و اگر یخچال شما مکان های اختصاصی برای لبنیات و گوشت های ساندویچی دارد، حتما از آنها استفاده کنید. قفسه بالایی برای میان وعده ها و غذاهای باقی مانده ایده آل است.
بطری شیر و آب را از اینجا تهیه کنید.
میوه ها این طرف، سبزیجات آن طرف
اگر یخچال جدیدتری دارید، احتمالاً دو کشو دارید. یکی برای سبزیجات و دیگری برای میوه ها. ممکن است بعضی از روزها مقداری سبزی را در جای دیگری از یخچال مثل کشوی میوه ها قرار دهید اما این اشتباه است. چرا؟ چون کشوی سبزیجات برای محصولات با رطوبت بالا کالیبره شده که در صورت وجود رطوبت، سبزی ها کندتر پژمرده می شوند و کشوی میوه برای رطوبت کم تنظیم شده است.میوه ها در رطوبت کم دیرتر پوسیده می شوند. دلیل دیگر برای جدا نگه داشتن سبزی ها و میوه ها این است که اتیلن موجود در میوه ها می تواند منجر به فاسد شدن زودرس سبزیجات شود. به استثنای توت فرنگی.
چند بار هیجان زده شده اید که یک بسته جدید از توت فرنگی را باز کنید و فقط آن ها را فاسد و کپک زده ببینید؟ در حالی که شما می توانید طراوت توت فرنگی ها را با نگهداری آنها در کشوی سبزیجات به جای کشوی میوه افزایش دهید. مانند سبزیجات، توت فرنگی هم از رطوبت لذت می برد. البته نه خیلی زیاد. بنابراین قبل از نگهداری آن ها را نشویید.
اگر دنبال نگهدارنده میوه و سبزی هستی وقت رو از دست نده.بزن روی لینک آبی و سایت بازار شوش رو دنبال کن.
گوشت ها را در پایین ترین قفسه نگهداری کنید
فقط دو مکان برای نگهداری گوشت وجود دارد: در محفظه فریزر یا در پایین ترین قفسه یخچال. جایی که خون آبه آن روی هیچ غذایی چکه نکند. با این حال می توانیم یک قدم جلوتر برویم و با قرار دادن یک سینی زیر گوشت و مرغ در آن را پایین ترین قفسه قرار دهید. این طوری به جلوگیری از هرگونه نشت احتمالی کمک می کند و تمیز کردن آن در صورت ریزش بسیار آسان خواهد بود.
ظروف نگهدارنده شما رو برای همیشه از دست کیسه های پلاستیکی راحت می کنه و اینطوری در حفظ محیط زیست هم سهیم میشید.
زمانی که با یک در شیشه ای شفاف سروکار دارید، یک یخچال سازمان یافته بسیار مهم است. همانطور که دیدن قفسههای انباری که با کمک سطلها و سبدها تقسیمبند شدهاند، از نظر بصری دلپذیر است، یخچالی که از این نگهدارنده ها بهره میبرد نیز دیدن و استفاده از آن لذت بخش است. من در یخچال خودم از یک سینی برای نگهداری گوشت ها در قفسه پایین و از یک سبد نظم دهنده برای برای نگهداری چاشنی ها که داخل در یخچال جای نمی گیرند و از یک آبکش نیز برای نگهداری پرتقال استفاده می کنم. اینطوری مرکبات به خوبی با میوه های اتیلن ترکیب نمی شوند.
نظم دهنده های لیمون بهترین گزینه برای مرتب کردن یخچال هستند. این نظم دهنده ها را به راحتی از سایت بازار شوش خرید کنید.
اول من رو بخور!
بر اساس مطالعه دانشگاه جانز هاپکینز، ۳۵ درصد از مواد غذایی آمریکا هدر میرود. این رقم کمی نیست و قطعا در ایران هم این اتفاق رخ می دهد به خصوص در مورد مصرف نان. یکی از راههای مبارزه با ضایعات مواد غذایی بهعنوان فردی این است که مطمئن شوید در یخچال خود چه چیزی وجود دارد. برای سازماندهی یخچال خود وقت بگذارید و مکانی برای همه چیز پیدا کنید. حتی ممکن است بخواهید یک سبد “اول من را بخور” از مواد غذایی خود درست کنید که قرار است زودتر خراب شود.
استفاده از سبدها هم به نظم دادن یخچال کمک می کند و هم الویت بندی مواد غذایی.
تاریخ بزنید
شما می توانید از یک نشانگر پاکشدنی برای فهرست کردن محتویات با تاریخ انقضا مستقیماً روی دیواره داخلی یخچال استفاده کنید. یا روی موادغذایی که زودتر فاسد می شوند تاریخ بزنید یا ساده تر اینکه از ظروف نگهدارنده تاریخ دار مثل ظرف های وکیومی تاریخ دار لیمون استفاده کنید.
یک راه آسان برای تمیز نگه داشتن قفسه های یخچال
پوشاندن کشوها با دستمال آشپزخانه یا کاغذی تمیز یا کاور مخصوص قفسه یخچال، تمیز کردن آن را آسانتر می کنید. اما ترجیح این است که از پلاستیک کمتر استفاده کنیم تا به طبیعت آسیب نزنیم. مدت ها فکر می کردم آستر کردن کشوها و قفسه یخچال کار اشتباه و غیر ضروری است اما الان متوجه شدم با این کار نیاز به تمیز کردن عمقی ندارم و تمیز کردن یخچال برایم راحت تر از قبل شده است.
ماهی یک بار یخچال را تمیز کنید
تمیز کردن هفته ای خوب است اما اگر زمان کافی برای اینکار را ندارید ماهی یکبار یخچال خود را تمیز کنید. از برق بکشید و زمانی که کامل خاموش شد یخچال خود را با دستمالی تمیز و بدون پرز نظافت کنید. شما برای اینکار می توانید از محلول آب و جوش شیرین یا مقداری سرکه برای نظافت و ضد عفونی کردن بهره بگیرید. نظافت ماهیانه یخچال و نظم دادن قفسه ها به کیفیت و عمر بیشتر آن می انجامد.
گردآوری توسط مجله آرادل تنظیم و نگارش : مدیر چگونه یخچالی منظم و تمیز داشته باشیم؟! منبع