
با یک نگاه ساده به هر آشپزخانهای متوجه تنوع بالا لوازم، ظروف و سرویس ابزار آشپزخانه میشوید. لوازم و ظروفی که بودن هر کدام در هر آشپزخانهای واجب و ضروری است. ظروف آشپزخانه از ست ظرف غذای کودک گرفته تا سرویسهای غذاخوری و پذیرایی همگی از تنوع و مدلهای مختلفی برخوردار است که شاید برخی از آنها برای شما بلا استفاده و غیر ضرور به نظر برسند.
اهمیت این لوازم و ظروف تنها موقعی برای شما مشخص میشود که به آنها نیاز داشته باشید و یا با کارایی آنها به خوبی آشنا شده باشید. از همین رو شاید لازم باشد تا پایان این مطلب همراه ما باشید.
برای اینکه بتوانید غذاهای مختلف و شیرینیهای متفاوتی بپزید، باید تعداد خوبی از ابزارهای مفید و ظروف آشپزخانه را داشته باشید. این بدان معنی است که اگر میخواهید وقت خود را برای پخت و پز غذا، دسر، شیرینی و … صرف کنید، آشپزخانه شما باید کاملاً آماده شود. آشپزخانهای که به خوبی آماده شده باشد، آشپزخانهای است که دارای ظروف خوبی است که آماده استفاده برای هر دستور العملی است که میخواهید بپزید. اما این ظروف پخت و پز چیست و چه کاری انجام میدهند؟
- انواع مختلف ظروف غذاخوری و ظروف بلور آشپزخانه
- انواع ظروف مخصوص میز ناهارخوری شما
- انواع مختلف سرویس ابزار آشپزخانه + موارد استفاده هر کدام
انواع مختلف ظروف غذاخوری و ظروف بلور آشپزخانه
ظروف غذاخوری یا ظروف بلور آشپزخانه نه تنها ضروری و لازم هستند بلکه وعده غذایی شما را کامل میکنند. از ظروف غذاخوری برای تهیه میز برای خوردن یک وعده غذایی یا سرو غذا استفاده میشود. البته ظروف سرو و غذاخوری در جنسهای مختلف همچون سفالی، سرامیک و … نیز وجود دارد اما رایجترین آنها بلور و یا شیشهای هستند.
ظروف بلور آشپزخانه
میتواند شامل سرویس لیوان، ظروف غذاخوری و … باشد. حتی ظروف نگهداری غذا در آشپزخانه نیز میتواند بلور باشد. اما باید بدانید که ظروف نگهدارنده انواع مختلفی دارد و هر کدام برای موردی خاص استفاده میشود. شاید بهتر باشد پیش از خرید ظروف نگهداری غذا در آشپزخانه را بهتر بشناسید.
ظروف آشپزخانه را میتوان به چند نوع سرویس اساسی طبقه بندی کرد: ظروف غذاخوری ظروف تخت یا ظروف نقره ای و ظروف آشامیدنی یا ظروف شیشه ای. چه از آنها برای روزهای عادی استفاده شود و چه برای رویدادهای خاص، انواع ظروف غذاخوری متناسب با هر موقعیتی وجود دارد که همگی به سلیقه و انتخاب شما بستگی دارد.
ظروف سرو:
همانطور که از نامش پیداست، برای سرو استفاده میشود. کاسههای پذیرایی، بشقابها، فنجانهای مخصوص چای، ظرفهای سالاد، کاسههای دسر، انواع دیسها، خورشت خوریها، مخازن، کاسههای سوپ، قوریهای چای و هر غذای دیگری که برای آوردن غذا به میز استفاده میشود در این گروه قرار می گیرد. یک قاشق سرو ، ملاقه، انبر یا سایر ظروف نیز در این گروه قرار میگیرد. ظروفی که برای سرو نوشیدنی استفاده میشود، مانند پارچ یا جدیدترین ظروف پذیرایی کریستال نیز به عنوان ظروف سرو طبقه بندی میشوند.
البته در ادامه نیز گفته شده است که ملاقه، قاشق و … جز ابزار آشپزخانه میباشند اما در گروه بندی ظروف نیز در بین ظروف سرو دسته بندی میشوند.
ظروف غذاخوری:
نوعی ظروف غذاخوری است که برای سرو هر یک از قسمتهای غذا در طول غذا استفاده میشود. این ظروف غذاخوری از ظروف متنوعی تشکیل شده است، از بشقاب و کاسه اساسی گرفته تا قطعات تخصصیتر که برای اهداف خاص استفاده میشوند. همچنین به ظروف چینی یا ظروف سفالی معروف است و معمولاً از سرامیک ساخته میشود. چیدمان رسمی ظروف غذاخوری به دورههای وعده غذایی بستگی دارد.
ظروف تخت:
ظروف تخت شامل مواردی مانند کارد و چنگال است و از این رو مهمترین نوع ظروف در نظر گرفته میشود. آنها همچنین به عنوان سرویس ابزار یا قاشق و چنگال شناخته میشوند که از قاشق، چنگال و چاقو تشکیل شده است. بسته به تنوع ممکن است از نظر اندازه و شکل متفاوت باشند.
ظروف نوشیدنی:
برای توصیف هر موردی که میتوان از آن نوشید استفاده میشود. پارچ و لیوان جدید، پارچ و لیوان کریستال در این گروه قرار میگیرند.